Wednesday, December 17, 2014

Suradau, turbūt, savo kūčiukus.

Šventės artėja pašėlusiu greičiu. Atrodo buvo likęs mėnuo, o dabar - tik savaitė... Nežinau kaip čia viską spėti ir tiesą pasakius, nenoriu net pradėti apie tai galvoti. Tebūnie rytoj geresnė diena, kad padaryčiau daugiau, nei šiandien ir tuo būsiu laiminga. 
Praeitais metais ieškojau (mūsų) tobulų kūčiuku. Bet radau (matyt, kad) tik dabar. 
Visai netyčia aptikau kūčiukų receptą, išbandžiau ir... jie buvo tokie kaip reikia - traškūs, ne per saldūs, su daug aguonų. Taigi dalinuosi receptu. 






Kūčiukai



  • 500 g. miltų
  • 1 stiklinė šilto  pieno
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 2/3 stiklinės aguonų
  • žiupsnis druskos
  • 20 g. šviežių mielių
  • 60-100 g. cukraus (pagal skonį)
  • 4 v.š. aliejaus

Dubenyje sumaišykite mieles, 1/2 cukraus, pieną ir stiklinę miltų. Palikite pakilti (apie 45 min. - 1 val.)
Sumaišykite pakilusią tešlą su visais likusiais ingredientais ir užminkykite tešlą. Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite, palikite pakilti valandai arba kol tešla padvigubės. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.

Imkite tešlą porcijomis ir kočiokite į plonas "virvės", supjaustykite gabaliukas ir dėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol kūčiukai taps tamsiai auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje. Laikykite sandariame inde. 
Skanaus





Įkvėpimas: Cafe Babilon


2 comments: