- 250 g grietinėlės ( 36 proc.)
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 25 g kakavos
- 110 g miltų
- žiupsnis druskos
- 25 g krakmolo
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 1/4-1/2 kiekio karamelės
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C (be ventiliatoriaus). Išklokite 10-12 keksiukų kepimo formelių popieriniais kepimo įdėklais.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską, krakmolą ir kepimo miltelius.
Kitame dubenyje suplakite iki purumo grietinėlę su cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius. Persijokite miltų mišinį į tešlą ir sumaišykite viską iki vientisumo (nepermaišykite). Padalinkite tešlą tarp kepimo foremeliu, pripildant tik 80 proc. formelės tūrio. Įdėkite karamelę į konditerinį maišiuką ir išspauskite šiek tiek karamelės į kiekvieno keksiuko vidų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 18-25 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant grotelių. Skanaus
Įkvėpimas: Yue's handicrafts
No comments:
Post a Comment