Brownies su sūriu kondensuotu pienu ir sūria karamelė
Brownies:
- 200 g sviesto, supjaustyto kubeliais
- 100 g pieniško šokolado
- 100 g juodo šokolado
- 1 skardinė (Rududu) virto kondensuoto pieno
- 150 g rudo cukraus
- 4 dideli kiaušiniai
- 100 g miltų
- 50 g kakavos miltelių
- 1 a.š. druskos (aš naudojau gintarinę druską - yra Assorti parduotuvėse)
Pastaba: jei virtas kondensuotas pienas stovėjo šaldytuve - išimkite jį iš anksto ir pastatykite į šiltą vietą, kad jis suminkštėtų.
Karamelė:
- 1 stiklinė cukraus
- 85 g sviesto, supjaustyto kubeliais
- 1/2 stiklinės grietinėlės
- 1 a.š. druskos
Pateikimui :
- ledai
Brownies:
Išklokite kepimo popieriumi kvadratinę 23 cm diametro kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (be ventiliatoriaus).
Šokoladą susmulkinkite. Sviestą išlydykite, nuimkite nuo ugnies ir įberkite šokoladą. Palikite porai minučių ir tada išmaišykite iki vientisos masės.
Paimkite 175 g virto kondensuoto pieno ir sumaišykite su 3/4 a.š. druskos, kad gautųsi vientisa masė be gumuliukų. Padėkite į šalį.
Supilkite likusį kondensuotą pieną į dubenį, kartu įdėkite cukrų, kiaušinius ir plakite su mikseriu iki viskas susijungs ir masė taps vientisa. Įmaišykite išlydytą šokoladą su sviestu. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir persijokite juos į tešlą. Išmaišykite tik kol viskas susijungs.
Sūrų kondensuotą pieną įdėkite į konditerinį maišelį ir prakirpkite kampą.
Pusė brownies tešlos įdėkite į kepimo formą ir išlyginkite. Paimkite maišelį su kondensuotu pienu ir jo pusę paskirstykite ant tešlos - tiesiog viena šalia kitos išspauskite juosteles. Ant viršaus paskirstykite likusią tešlą ir išlyginkite. Paskirstykite likusį kondensuotą pieną - irgi padarykite juostelės vieną šalia kitos, o vėliau su dantų krapštuku braukiant per karamelės juostas statmenai (iš pradžių į vieną pusę iki galo, tada atgal, į kitą) suformuosite gražų "plunksnų" raštą. Čia yra tai detaliai parodyta. Pabarstykite viršų likusiu 1/4 a.š. druskos.
Pašaukite brownie į orkaitę ir kepkite 25 min. Neperkepkite brownio, čia "medinio iešmuko" patikrinimo būdas netinka. Brownies yra iškepęs, jei jo viršus šiek tiek iškilęs, susiformavusi plutelė (viršus nesijaučia "skystas" palietus), bet kai jį ištrauki iš orkaitės, jo vidus šiek tiek juda kaip žėlė. Išimkite brownie iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo formoje.
Sūri karamelė:
Įberkite cukrų į puodą arba keptuvę ir ištirpdykite. Virkite kol skystis taps gintaro spalvos, tada įmeskite sviestą ir išmaišykite. Viskas burbuliuos ir kuknuliuos - taip ir turi būti. Kai viską išmaišysite, nuimkite puodą nuo ugnies, įpilkite grietinėlę ir įberkite druską. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 30 min. tada įpilkite į sandarų indą. Karamelės likučiai (jei jų liks) šaldytuve išgyvens apie 2 sav.
Brownie supjaustykite stačiakampiais arba kvadratais. Pateikite su ledais ir karamele. Skanaus
Įkvėpimas: BBC Goodfood Magazine March 2015, FoodandWine
No comments:
Post a Comment