Monday, March 16, 2015

Risotto su pievagrybiais





Risotto su pievagrybiais



  • 1-1,2 l vištienos sultinio 
  • aliejus kepimui
  • 100 g  smulkiai sukapotų svogūnų
  • 200 g supjaustytų griežinėliais pievagrybių
  • 1 skiltelė česnako (smulkiai sukapota)
  • druska ir pipirai
  • 1/2 čili pipiro (be sėklų) smulkiai sukapota
  • 50 g sviesto
  • 200 g risotto ryžių
  • 100 ml balto vyno
  • žiupsnis šafrano (užpiltas 3 v.š. verdančio sultinio)
  • 30 g parmesano smulkiai sutarkuoto sūrio (arba džiugo)

Sultinį užvirkite ir palikite ant minimalios ugnies, kad būtų karštas.
Gilioje keptuvėje arba plačiame puode įkaitinkite keletą šaukštų aliejaus ir pakepinkite svogūnus  kol suminkštės - apie 7 min
Tuo tarpu kitoje keptuvėje išlydykite pusę sviesto ir pakepinkite grybus, čili pipirus, česnakus. Paskaninkite grybus druska ir pipirais. 
Įberkite ryžius į indą su svogūnais ir keletą minučių apkepkite maišant šaukštu. Įpilkite vyną ir virkite maišant kol vynas išgaruos. Įpilkite sultinį su šafranu ir ddelį samtį karšto vištienos sultinio. Virkite ant vidutinės ugnies beveik nuolat  (ne rečiau nei kas kelias minutes) maišant. Būtent tas maišymas ir sukuria kreminę risotto tekstūrą. Kai beveik visas sultinys susigers,įpilkite dar samtį. Taip virkite kol ryžiai beveik išvirs (sakykim, iki išvirimo trūks kelių minučių). Gali būti, kad jums liks kažkiek sultinio, tad nesistenkite sunaudoti žūt būt visą. Risotto virs apie 20-25 min. Maždaug įpusėjus įmaišykite grybus, paskaninkite viską pagal skonį druska bei pipirais ir virkite toliau.

Kai ryžiai bus išvirę (išjunkite viryklę) įberkite sūrį ir likusią pusę sviesto. Įmaišykite ir  uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti 3-5 min. Pateikite. Skanaus.




Įkvėpimas: K. Caldesi "The Italian cookery course" 

No comments:

Post a Comment