Friday, March 13, 2015

Popovers pyragaičiai



Nuo Napoleono liko kremo. Ką daryti? :) Be abejo jį galima suvalgyti vieną :) arba - su uogom, su vafliais, su lietiniais blynais, su sausainiais...bet,  norėjosi kažko tokio. Kažko kitko. Kitko, bet greito ir nesudėtingo. Būtent tokie ir yra popevers pyragaičiai. Jie panašus į plikytos tešlos pyragaičius, bet juos pagaminti galima ir lengviau ir greičiau.






Popovers pyragaičiai



  • 250 ml pieno
  • 140 g miltų
  • 20 g išlydyto sviesto
  • žiupsnis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • aliejus


Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą (arba į blenderį) ir malkite apie 1 min. Įpilkite tešlą į dubenį, uždarykite ir palikite pastovėti 30 min. kambario temperatūroje (jei turite, naudokite ąsotėlį, nes su juo patogiausia įpilti tešlą į kepimo formą).

Paimkite keksiukų kepimo formą  dvylikai keksiukų. Į 10 formos įdubimų įpilkite po 1/2 a.š. aliejaus ir įdėkite kepimo formą į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 230 C. Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir greitai įpilkite tešlą į formeles. Naudokite tik tas 10 formų, kuriose yra aliejus, įdubimus pripildykite truputį daugiau nei iki pusės. Į likusius 2 įdubimus pripilkite karšto vandens. Stenkitės viską daryti kuo greičiau. Grąžinkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 20 min. Tada sumažinkite temperatūrą ir kepkite apie 15 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Be abejo juos galima valgyti ir šiltus, bet mums skaniau buvo šalti, pripildyti kremo. 
Popover'iu vidų galite pripildyti kuo tik norite - kremu, plakta grietinėle, uogienė ar džemu, trinktomis uogomis...
Skanaus

Įkvėpimas: Cook's Illustrated Cookbook

No comments:

Post a Comment