Be galo paprastas receptas ir gan neįprastas derinys - šokoladas ir spanguolės. Nors kodėl gi ne? Na, mane jis užkabino ir savaitę "pakabėjęs" eilėje tarp " kažkada pagaminsiu" ėmė ir atsidūrė ant mūsų stalo. Taip labai spontaniškai (tikrai spontaniškai, nes jau buvo 22 val. vakaro) galvojau kaip čia atlaisvinti vietą šaldytuve duonos tešlai ir ištraukiau indą su spanguolėmis. Prisiminiau šitą receptą ir kolei vyras prausė mažių prieš miegą užmaišiau ir pašoviau pyragą į orkaitę. Vienas, du ir puikus pyragaičiai jau ant stalo.
Šokoladiniai pyragaičiai (brownies) su spanguolėmis
- 3 kiaušiniai
- 175 g sviesto
- 175 g susmulkinto šokolado (arba šokolado lašelių)
- 175 g cukraus (aš dėjau 200 g, nes įdėjau šiek tiek daugiau spanguolių)
- 175 g miltų
- žiupsnis druskos
- 3 v. š. kakavos
- 175 g šviežių spanguolių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ( be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi kvadratinę 20 cm diametro kepimo formą.
Sviestą įdėkite į nedidelį puodą ir išlydykite. Šokoladą įdėkite į dubenį ir užpilkite sviestu, palikite pastovėti porai minučių ir išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaušinius suplakite su cukrumi iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite ištirpintą šokoladą. Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite į dubenį su tešlą. Įberkite druską ir atsargiai maišant su mentele išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite spanguoles. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti formoje ant grotelių. Išimkite, supjaustykite kvadratais arba stačiakampiais ir ragaukite. Skanaus.
Įkvėpimas: The Wednesday Chef
Ar šaldytos spanguoles tiktų, kaip manote?
ReplyDeleteSveiki, manau kad tiktu, as deciau tada saldytas i tesla ir kepciau keletas minuciu ilgiau :) sekmes
Delete