Tuesday, March 17, 2015

Datulių sausainiai





Datulių sausainiai



  • 430 g datulių (be kauliukų)
  • 180 g sviesto
  • 150 g rudo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • žiupsnis druskos
  • 250 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • 1/2 a.š. maltų muskato riešutų
  • 1/4 a.š.  malto kardamono
  • himalajų druskos pabarstymui (pasirinktinai)



Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu.

Sviestą išlydykite ir sumaišykite su cukrumi. Truputį atvėsinkite, kai masė bus tik šilta, įmaišykite kiaušinį ir trynį.
Miltus sumaišykite su soda, druska, ir prieskoniais ir persijokite.
Datules sumalkite su virtuvės kombainu - smulkiai (kaip aš) arba stambiai (pagal norą). Į virtuvės kombaino indą įplkite sviesto mišinį, miltus ir maišykite/malkite kol visi ingredientai susijungs ir tešla taps vienalytė.
Patepkite rankas aliejumi ir formuokite iš tešlos graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Dėkite juos į kepimo skardą gan nemažu (ape 6-8 cm) atstumu vieną nuo kito. Su plaštaka (patogiausia ta plaštakos dalis, kur nykštys) suplokite rutuliukus į gan plonus apskritimus. Pabarstykite sausainius himalajų druska ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 5 min kepimo skardoje. Tada perkelkite juos ant grotelių ir  atvėsinkite. Skanaus





Įkvėpimas: Lady and Pups 

No comments:

Post a Comment