Nuo savaitgalinio varškės pyrago atliko švelnios varškės tai aš pradėjau austi mintį apie spurgas. Mmmm, mes labai mėgstame varškės spurgas, tokias purias ir minkštutes. Jau pradėjau maišyti tešlą ir... ir atsirado kitokių neatidėliotinų darbų (kaip kartais, vat, ima ir nutinka). Ką daryt? :-) Nusprendžiau truputį patobulinti spurgų receptą ir iškepti jas vienu ypu orkaitėje, kaip keksiukus. Gavosi puikiai, minkšti su kreminiu vidumi, skaniausi šilti.
Spurgo-keksiukai
- 450 g švelnios varškės
- 3/4 stiklinės cukraus
- 80 g išlydyto sviesto
- 1 ir 3/4 stiklinės miltų
- žiupsnis druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 4 kiaušiniai
- 2 a.š. kepimo miltelių
- rudas cukrus ir maltas cinamonas pabarstymui
Dubenyje sumaišykite varškę, vanilės ekstraktą, sviestą ir kiaušinius iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, druską ir kepimo miltelius. Įberkite miltų mišinį į dubenį su varškės mišiniu ir išmaišykite iki vientisos masės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi arba keksiukų kepimo krepšeliais 12 keksiukų kepimo formelių. Įdėkite tešlą į formeles, pripildant ne daugiau nei 3/4 formelės tūrio. Pabarstykite rudu cukrumi bei cinamonu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. - medinis pagaliukas įkištas į vidurį ir ištrauktas turi likti sausas. Išimkite iš orkaitės ir iš formelių, ataušinkite ant grotelių. Valgykite šiltus (tada jie skaniausi) su pienu. Skanaus.
No comments:
Post a Comment