Vištienos pyragas (Galette)
- 1 didelė vištienos krūtinėlė
- druska
- pipirai
- 1 lauro lapas
- 1 morka
- 1 svogūnas
- keli kvapnūs juodi pipiriukai
- šakelė šviežio čiobrelio
- 5 skiltelės česnako
- 3 v. š. šviežių sukapotų krapų
- 3 v. š. šviežių sukapotų čiobrelių
- aliejus
- 2 a.š. (su kaupu) dijon garstyčių
- 5 v.š. grietinės
- džiovinti pomidorai
- dideli kaparėliai
- sauja gražgarstės (rukolos) lapų
- 1 rutuliukas šviežio mozzarella sūrio
- sauja tarkuoto džiugo sūrio
- tešla:
- 2 ir 2/3 stiklinės miltų
- 1 a.š. druskos
- 1/4 a.š. maltų juodų pipirų
- 215 g labai šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
- 1/2 stiklinės labai šalto vandens
Tešla:
Virtuvės kombaine sumalkite miltus, druską, pipirus ir sviestą, kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Tešloje turėtų matytis žirniukų dydžio sviesto gabaliukai. Įpilkite vandenį ir malkite, kol tešla taps stambių duonos trupinių konsistencijos. Išimkite tešlą iš virtuvės kombaino ir suformuokite vidutinio storio kvadratą (maždaug 20 cm įstrižainė). Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai (tešla gali gulėti šaldytuve 2 dienas).
Vištiena:
Į puodą sudėkite vištienos krūtinėlę, į kelias dalis supjaustytą morką, per pusę perpjautą svogūną, 1 skiltelę česnako, kvapnius pipirus, šakelę čiobrelio ir viską užpilkite vandeniu, kad apsemtų krūtinėlę. Užvirkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Paskaninkite druska, pipirais ir virkite 25-30 min. Išjunkite viryklę, išimkite vištienos krūtinėlę ir truputį ataušinkite.
Pyragas:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C.
Dubenėlyje sumaišykite grietinę su garstyčiomis ir 1/2 a.š. druskos.
Virtuvės kombaine sumalkite 4 skilteles česnako, čiobrelius, krapus ir šlakelį aliejaus.
Kepimo popieriaus lapą pabarstykite miltais ir padėkite ant jo tešlą. Iškočiokite iš tešlos didelį stačiakampį, lenkiant kraštus į vidų suformuokite nedidelius bortelius palei kraštą.
Stačiakampio vidų patepkite grietinės ir garstyčių padažu. Rankomis suplėšykite vištienos krūtinėlę ir išdėliokite ją tolygiai ant padažo. Suplėšykite rankomis mozzarella sūrį ir išdėliokite jį ant pyrago. Ant viršaus uždėkite česnako ir žalumynų mišinio ir pabarstykite džiugo sūriu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Išimkite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų, kaparėlių ir gražgarsčių lapų. Pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: Food and Wine Annual Cookbook 2014
No comments:
Post a Comment