Anksčiau turėjau labai gerą įprotį - interneto platybėse surastą patinkantį man receptą atspausdinti ir įsegti į aplanką. Galbūt tai labai ne šiuolaikiška, bet man visada labiau patikdavo spausdintas žodis. Receptai, kurie liko tik išsaugoti kompiuteryje ir neatspausdinti, tiesa pasakius, ten kažkur ir guli... "Kažkur ten, reiktų paieškoti kur".
Daugumą aplanko lapų yra dėmėti, nučiupinėti, prirašyti bei apsiglamžę ir man tai labai patinka. Net nežinau kada ir kodėl nustojau spausdinti receptus, galbūt taip viskas susiklostė gimus mažiui... bet manau, kad reikia atgaivinti šitą įprotį.
Šis pyrageliai receptas yra kaip tik iš to aplankalo. Ne kartą gamintas ir labai mėgstamas. Scones mane žavi savo paprastumu, sumaišyti tešlą trunka vos kelias minutėes, o skonis jų tikrai nepaprastas :)
Daugumą aplanko lapų yra dėmėti, nučiupinėti, prirašyti bei apsiglamžę ir man tai labai patinka. Net nežinau kada ir kodėl nustojau spausdinti receptus, galbūt taip viskas susiklostė gimus mažiui... bet manau, kad reikia atgaivinti šitą įprotį.
Šis pyrageliai receptas yra kaip tik iš to aplankalo. Ne kartą gamintas ir labai mėgstamas. Scones mane žavi savo paprastumu, sumaišyti tešlą trunka vos kelias minutėes, o skonis jų tikrai nepaprastas :)
Morkų scones su šokoladiniu ganašu
- 450 g miltų
- 1/2 a.š. druskos
- 3 a.š. (nubraukti) kepimo miltelių
- 1/4 stiklinės cukraus
- 2 stiklinės smulkiai tarkuotų (arba su virtuvės kombainu sumaltų) morkų
- 120 g supjaustyto gabaliukais šalto sviesto
- 1/2 -3/4 stiklinės kefyro
- grietinėlė patepimui
- ganašas:
- 90 g susmulkinto šokolado arba šokolado lašų
- 70 ml grietinėlės
- 20 g sviesto
Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, druską, kepimo miltelius bei cukrų ir kelias sekundes malkite, kad mišinys susijungtų ir pagautų oro. Įdėkite sviestą ir morkas ir malkite kol atsiras žirnelių dydžio trupiniai. Išimkite tešlą į dubenį (arba ant kočiojimo kilimėlio) ir ant viršaus įpilkite 1/2 stiklinės kefyro. Maišykite rankomis kol tešla susijungs, ir jai susijungus į vienalytę masę iš karto sustokite. Nereikia daugiau minkyti nes pyragėliai gausis kieti. Suformuokite 3 cm storio diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite 30 min. į šaldiklį arba 1-2 val. į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padėkite ant kepimo popieriaus (taip, iš karto į kepimo skardą) supjaustykite diską į 12 lygių dalių - kaip tortą - trikampiais. Sudėkite visas dalis taip, kad jos nesiliestų viena su kita, patepkite viršų grietinėle ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20-25 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado ir sviesto. Palaukite 2 min. ir tada viską išmaišykite iki vientisos, blizgančios masės. Palikite šiek tiek sustingti ir apliekite ganašu pyragėlius. Galima pabarstyti čili arba cayenne pipirais (jei mėgstate). Skanaus
Įkvėpimas: Desesrtforbreafast.com (deja man šią savaitę neatsidaro jų svetainė, gerai kad turiu atsispausdinusi receptą)
No comments:
Post a Comment