Friday, March 20, 2015

Aštrus vištienos troškinys su bulvėmis





Aštrus vištienos troškinys su bulvėmis



  • 2 vištienos ketvirčiai
  • 2 vištienos sparneliai
  • aliejus kepimui
  • 1 svogūnas 
  • 2 skiltelės česnako
  • maždaug 2 cm ilgio imbiero gabaliukas
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. garam masala prieskonių
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. maltos ciberžolės
  • 1/2 a.š. maltų cayenne pipirų
  • 1/4 a.š. malto kardamono
  • 1/2 a.š. maltos kalėndros
  • druska ir pipirai
  • 3 stiklinės vištienos sultinio
  • 1/2 stiklinės kokoso pieno
  • 1/2 skardinės (skardinė 400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 400 g gabaliukais supjaustytų bulvių

Vištienos ketvirčius padalinkite į 2 dalis - blauzdeles ir kumpelius.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite vištienos gabaliukus (blauzdeles, kumpius ir sparnelius) iš abejų pusių. 
Svogūną, česnaką ir imbierą įdėkite į virtuvės kombaino indą ir susmulkinkite. Įkaitinkite didelį ketaus arba keramikinį indą (arba kitą, kuri galima naudoti orkaitėje) su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite svogūnų mišinį keletą minučių kol suminkštės. Įberkite garam masalą, kuminą, ciberžolę, cayenne pipirus, kardamoną, kalendrą ir įdėkite pomidorų pastą. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišant pakepinkite keletą minučių. Įpilkite sultinį, kokoso pieną, įdėkite pomidorus, bulves ir vištieną. Paskaninkite viską druską ir pipirais pagal skonį. Pašaukite puodą į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepkite 1,5 -2 val. (arba galite palikti virti ant viryklės troškintis ant labai mažos ugnies).
Pateikite su gaiviomis (pvz. agurkų) salotomis. Skanaus




Įkvėpimas: Bon Appetit magazine February 2014

No comments:

Post a Comment