Tuesday, March 3, 2015

Sparneliai su aštriu medaus padažu



Stiliaus klasika (mūsų stiliaus) - lipnūs, saldžiai aštrus vištienos sparneliai. Tiesiog neįmanoma atsitraukti, sustoti, padėti lėkštę ant stalo ir pasakyti GANA. 




Sparneliai su aštriu medaus padažu




  • 1/4 stiklinės medaus
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 3 v. š. sojos padažo
  • 6 skiltelės česnako - smulkiai sukapotos
  • 1 v.š. žuvies padažo
  • 2 a.š. citrinų sulčių
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • 1,5 aštraus padažo "harissa"
  • 1 kg vidurinių sparnelių dalių (yra pirkti parduotuvėje jau atidalintų arba reiktų pirkti sparnelius, padalinti juos į 3 dalis ir naudoti tik 2 didesnes dalis, iš likusių mažų galima išvirti skanų sultinį)
  • 2 v.š. aliejaus


Vištienos sparnelius išplaukite ir gerai nusausinkite. Įdėkite juos į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdėkite groteles ir ant jų sudėkite sparnelius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-15 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. arba kol sparneliai iškeps ir gražiai apskrus. 

Į nedidelį puodą sudėkite medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis ir žievelę, harissa padažą bei įpilkite 1 v. š. vandens, viską išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių kol padažas sutirštės. 

Įdėkite sparnelius į dubenį ir įpilkite padažą, pakratykite dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu (atsargiai, neišmėtykite sparnelių po visą virtuve). Skanaus




Įkvėpimas: Fine Cooking Magazine APR/MAY 2014

No comments:

Post a Comment