Stiliaus klasika (mūsų stiliaus) - lipnūs, saldžiai aštrus vištienos sparneliai. Tiesiog neįmanoma atsitraukti, sustoti, padėti lėkštę ant stalo ir pasakyti GANA.
Sparneliai su aštriu medaus padažu
- 1/4 stiklinės medaus
- 1/4 stiklinės cukraus
- 3 v. š. sojos padažo
- 6 skiltelės česnako - smulkiai sukapotos
- 1 v.š. žuvies padažo
- 2 a.š. citrinų sulčių
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- 1,5 aštraus padažo "harissa"
- 1 kg vidurinių sparnelių dalių (yra pirkti parduotuvėje jau atidalintų arba reiktų pirkti sparnelius, padalinti juos į 3 dalis ir naudoti tik 2 didesnes dalis, iš likusių mažų galima išvirti skanų sultinį)
- 2 v.š. aliejaus
Vištienos sparnelius išplaukite ir gerai nusausinkite. Įdėkite juos į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdėkite groteles ir ant jų sudėkite sparnelius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-15 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. arba kol sparneliai iškeps ir gražiai apskrus.
Į nedidelį puodą sudėkite medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis ir žievelę, harissa padažą bei įpilkite 1 v. š. vandens, viską išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių kol padažas sutirštės.
Įdėkite sparnelius į dubenį ir įpilkite padažą, pakratykite dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu (atsargiai, neišmėtykite sparnelių po visą virtuve). Skanaus
Įkvėpimas: Fine Cooking Magazine APR/MAY 2014
No comments:
Post a Comment