Wednesday, June 7, 2017

Nigellos Lawson šokoladiniai sausainiai

Sėdėjau šiandien poliklinikoje eilėje prie kabinėto ir stebėjau maža gal 2 metų mergaitę. Ji irgi su tėčių laukė, tik prie kito kabinėto. Eilė judėjo lėtai ir ji nuobodžiavo, periodiškai vis ištiesdavo rankas į tėtį - "opapa" ir stiprios rankos ją keldavo aukštyn. Ji visa patenkinta apkabindavo tėčio kaklą ir jis su ja keliaudavo prie lango ir atgal. Nors mergaitė krykštavo, vaizdas spinduliavo ramybe. Kur vaikui gali būt ramiau ir saugiau nei pas tėvus ant rankų, prigludus prie krūtinės? Ar ji prisimins ta jausmą kai užaugs?

Tokių sausainių receptų visad reikia :-) kai jauti kad tingi, pavargai ar tiesiog skubi. Sausainiai per 5 min. Padarai ir nesuki galvos dėl "ar turim ką pagraužti?".  Įtariu net dabar su viena ranka sugebėčiau juos padaryt :-) Gal net reikės pabandyti.






Nigellos Lawson šokoladiniai sausainiai



  • 300 g miltų Self-raising
  • 30 g kakavos
  • 250 g kambario temperatūros sviesto
  • 125 g cukraus

Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite.
Sviestą suplakite su cukrumi iki purumo.
Įmaišykite miltų mišinį į sviestą. Pradžioje gali atrodyti kad tešla sunkiai jungiasi, bet galų gale gausis normali tešla.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Išklokite porą kepimų skardų kepimo popieriumi.
Iš tešlos suformuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir  sudėkite juos į skardą. Priplokite/praplatinkite juos su šakute. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 5 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 170 C ir kepkite dar 15-20 min. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus

Įkvėpimas: Delicious magazine


4 comments: