Sunday, September 27, 2015

Very, very oreo varškės pyragas

Vieną dieną Youtube užtikau (tiesiog užkliuvau kažko ieškodama) Gretchen filmuką apie... tiesa pasakius dabar jau nebeprisimenu apie ką. Prisimenu, kad jis buvo pakankamai geras, jog pažiūrėti jį iki galo ir tada sekantį ir sekantį jos filmuką. Gretchen filmuoti receptai yra labai nuotaikingi ir nuodugniai išaiškinti. Kartais atrodo, kad jie yra iš serijos "for dummies", bet kai juos žiūri, tokia tikrai nesijauti. Tuo metu ji turėjo savo kepyklą "Woodland bakery" ir blogą tokiu pačiu pavadinimu su įspūdingu skaičiumi receptų ir beveik prie kiekvieno recepto sukurtu filmuku (kas mano manymu yra tiesiog osssom ). Vėliau Gretchen kepyklą pardavė, o dar vėliau kažkas atsitiko su jos blogu ir Youtube kanalu, viskas tiesiog dingo. Manau iškilo problemos dėl pavadinimo, o gal dar dėl kažko. Ji nieko per daug neaiškino, o tiesiog viską pradėjo iš naujo - blogą ir filmukus. Aš labai  apsidžiaugiau kai ji grįžo, nes net kai negaminu pagal jos receptus, vistiek patikrinu kas pas ją naujo ir būtinai pažiūriu filmuką - tai pakelia man nuotaiką.
Kai pamačiau pas ją šį oreo sausainių sūrio pyragą, nusprendžiau jį kuo greičiau pagaminti. Kaip dažnai nutinka tas "kuo greičiau" užsitęsė porą savaičių, bet tikrai buvo verta laukti, nes jis yra tiesiog NUOSTABUS.
O kol jį gaminau, kompaniją man palaikė senos geros dainos:








Very, very oreo varškės pyragas




  • 700 g trintos varškės
  • 180 g cukraus
  • 5 kiaušiniai (250 g)
  • 115 g grietinės
  • 1-2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 60 g sviesto
  • 420 g  oreo sausainių + oreo sausainiai papuošimui
  • 200 g grietinėlės
  • 1-2 v.š. cukraus pudros
  • 1/2 kiekio šokoladinio kremo


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Apvalios 20 cm kepimo formos (geriausia su nuimamais šonais) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu. 
Sviestą išlydykite. Virtuvės kombaine susmulkinkite 190 g oreo sausainių, tada įpilkite sviestą ir viską dar karta susmulkinkite iki šlapio smėlio konsistencijos. Išberkite sausainių masę į kepimo formą ir išlyginkite formuodami pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12 min. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 C. 
Virtuvės kombaine rupiai sumalkite 190 g oreo sausainių ir išimkite juos. Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę, vanilės ekstraktą, druską ir malkite kelias sekundes (vidutiniu arba dideliu greičiu) kol visi ingredientai susijungs ir įdaras taps vienalytis. Neplakite ir nemalkite ilgai, nes tešla pagaus daug oro ir vėliau kepdama pakils, o ištraukta iš orkaitės sukris. To mums tikrai nereikia. Įmaišykite su mentele susmulkintus oreo sausainius. 
Įpilkite varškės įdarą į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. - 1 val. 30 min.  Įdaro kraštai turi sustingti, o vidus - būti žele konsistencijos (jokiu būdu neskystas ir bėgantis). Išimkite iš orkaitės ir padėkite ramiai atvėsti kepimo formoje iki kambario temperatūros. Uždenkite maisto plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai (mažiausiai 4 val.). 
Virtuvės kombaine susmulkinkite 50 g oreo sausainių. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir sumaišykite su  oreo sausainiais. 
Išimkite pyragą iš kepimo formos (jei sunkiai išsiima, tai šonus pašildykite ir tada ištirps sviestas ir pyragas lengvai atsiskirs nuo sienelių ir jis bus lengva išimti). Tolygiai paskirstykite  grietinėlę. Viršų papuoškite su šokoladinių kremu ir oreo sausainiais. Skanaus. 








Įkvėpimas: Gretchen's bakery

No comments:

Post a Comment