Thursday, October 22, 2015

Avižiniai sausainiai su razinomis







Avižiniai sausainiai su razinomis




  • 100 g razinų
  • 150 g aliejaus
  • 200 g cukraus
  • 1 didelis kiaušinis - lengvai suplaktas (tik tam, kad susijungtų baltymas su tryniu)
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. vanilės ektrakto
  • 140 g miltų
  • 1/4 a.š. sodos
  • žiupsnis druskos
  • 300 g avižinių dribsnių

Razinas užpilkite 50 ml verdančio vandens ir palikite išbrinkti 20 min. Tada razinas nukoškite. Nukoštą vandenį pasilikite, jo reikės. 
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (jei su ventiliatoriumi, tai iki 160 C) ir išklokite kepimo popieriumi 2 kepimo skardas. 
Miltus, druską, cinamoną ir sodą sumaišykite ir persijokite. 
Aliejų ir cukrų lengvai suplakite. Tada po truputį, dalimis įplakite kiaušinį kartu su razinų vandeniu bei vanilės ekstraktų. Įmaišykite miltų mišinį, tada avižinius dribsnius ir gale razinas. 
Dėkite po 1 v.š. su kaupu tešlos ant kepimo skardos kas porą centimetrų.  Sausainius truputėlį praplatinkite/ suplokite naudodami šaukštą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12-15 min., kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite 10 min. kepimo skardoje. Tada išimkite sausainius ant grotelių ir visiškai ataušinkite. Skanaus

Įkvėpimas: BBC GoodFood


3 comments:

  1. Sveiki, kokius avižinius dribsnius naudojote?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, naudoju paprastus avizinius dribsnius. Pvz. va tokius:
      https://www.barbora.lt/gfx/GetImage.img?id=2846ed73-92ff-4029-ad70-1662aa45693a

      Delete
  2. Kaip tik tokių ir turiu, ačiū. :) Ryt išbandysiu

    ReplyDelete