Monday, January 19, 2015

Bananų varškės pyragas





Bananų varškės pyragas



Pagrindui:


  • 35 g. sviesto (išlydyto)
  • 150 g. Oreo sausainių

Varškės sluoksnis:

  • 2 bananai
  • 1 citrinos sultys
  • 500 g. švelnios varškės (arba paprastą varškę sumalkite su mėsmalė 2 kartus)
  • 200 g. natūralaus graikiško arba turkiško jogurto 
  • 4 kiašiniai
  • 2 v.š. bulvių arba kukurūzų krakmolo
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 50 g. cukraus (bet galima iš viso nedėti cukraus)

Viršutinis sluoksnis

  • 200 ml. grietinėlės
  • 1 v.š. cukraus pudros
  • gabaliukas šokolado




Išklokite kepimo popieriumi apvalią 23 cm diametro kepimo formą su nuimamais šonais arba dugnu. 

Pagrindas:

Sudėkite sviestą ir  sausainius į virtuvės kombainą ir sumalkite iki šlapio smėlio konsistencijos. Įberkite trupinius į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Lengvai prispauskite ir išlyginkite su stiklinės arba puoduko dugnu. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Varškės sluoksnis:

Įkaitinkite orkaitę iki 240 C. (be ventiliatoriaus).

Nulupkite bananus ir įdėkite kartu su citrinos sultimis į virtuvės kombaino indą. Sumalkite. Įdėkite likusius ingredientus ir malkite kelias sekundes - tik tiek kol visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų vienalyte. 
Įdėkite įdarą į kepimo indą ant pagrindo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10 min. tada sumažinkite temperatūrą iki 110 C ir kepkite dar 25 min. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą aušti viduje valandai. Tada išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada įdėkite į šaldytuvą 3 val. 

Viršutinis sluoksnis:

Suplakite grietinėlę su cukrumi ir papuoškite pyrago viršų. Ant viršaus užtarkuokite šokolado. 

Skanaus




Įkvėpimas: Goodfood Magazine January 2015

2 comments:

  1. O, Dieve, pamačiau ir "išsilydžiau" :D
    Eisiu kažką panašaus kepti, nes net rankos niežti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. As irgi pamaciau zurnale, issilydziau ir iškepiau:)
      is tiesu labai gardus pyragas, net pati nustebau koks jis svelnus:)

      Delete