Monday, April 16, 2018

Keistis ar nesikeisti



Vieną dieną, vienas žmogus pasakė "žmonės nesikeičia". Galbūt jis norėjo pateisinti save, o gal artimą savo. Gal jis norėjo kad taip būtų, o gal tikėjo, kad taip yra. Gana to, kad jis taip pasakė ir tai iš lūpų į lūpas pasklido po visą pasaulį. Dabar tai labai patogi, kišeninė frazė. Jei kas, tai žinok - žmonės nesikeičia. Labai patogu. Tiesa? Štai aš toks esu ir taškas. Negaliu pasikeisti. Bet gal iš tiesų tai turėtų skambėti  - "tu negali manęs pakeisti"? Nes žmonės keičiasi. Jei nori. Noras suteikia žmogui energijos, kurios taip reikia pokyčiams. Juk kai nori, tai ir laikas atsiranda ir galimybės ir kelrodė žvaigždė užsižiebia danguje, tiesa?
O čia dar vienas plikytų pyragaičių receptas. Šį kartą su braškių kremu, kurį jau senai nužiūrėjau iš CH. Adam knygos ir labai norėjau išbandyti. Man Šu pyragaitis tai vienas iš tų tobulų desertų, nes įdaras - tai tik fantazijos reikalas, o galimybių tiek daug. Ir jis visada tobulai skanus. 





Šu pyragaičiai su braškių ir migdolų kremu


Sudėtis:


  • Plikyta tešla su craquelin
  • Braškių kremas
  • Braškių coulis
  • Pieniškas migdolų kremas

Plikyta tešla su craquelinu - čia, arba galite naudoti savo mėgiamą receptą, o gal pabandykite kažką naujo - dabar jų pilnas internetas. 

Braškių kremas:

  • 5 g želatinos lapelių
  • 60 g cukraus
  • 205 g braškių tyrės
  • 215 g mascarpone sūrio

Želatinos lapelius užmerkite lediniame vandenyje, kad išbrinktų.
Tyrę sumaišykite su cukrumi ir pakaitinkite iki 60 C. Nuimkite  nuo ugnies ir įmaišykite gerai atspaustus želatinos lapelius. Ataušinkite masę iki 45 C. Sumaišykite su mascarpone sūriu ir gerai sublenderiuokite.  Uždenkite su maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir palikite šaldytuve nakčiai.



Braškių coulis:

  • 250 g braškių tyrės
  • 50 g cukraus
  • 1 a.š. gliukozės
  • 4 g pektino NH
  • žiupsnis citrinos rūgštės 
Braškių tyrę ir gliukozę įpilkite į puodą ir pakaitinkite iki 40 C. Cukrų sumaišykite su pektinu ir įmaišykite į tyrę. Užvirkite. Įmaišykite citrinos rūgštį ir pavirkite minutę. Įdėkite į dubenį, uždenkite maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir įdėkite kelioms valandoms (geriausia -  nakčiai) į šaldytuvą. 


Pieniškas migdolų kremas iš čia


Pyragaičius Šu įdarykite su braškių kremu, į vidų šiek tiek išspauskite braškių coulis, viršų papuoškite su suplaktų pieniškų migdolų kremu. Papuoškite balto šokolado papuošimais ir liofilizuotų braškių gabaliukais. Skanaus. 

Įkvėpimas:  Ch. Adam "Eclairs: Easy, elegant and Modern recipes"

No comments:

Post a Comment