Sunday, February 9, 2014

Mūsų vakarienė -Vištienos suktinukai su rikottos sūriu ir mažiaus vafliai su grietine ir klevų sirupu+ detoksikuojanti mėtų arbata


Šiandien visą dieną negaliu atsikratyti šitos dainos. Klausiau vaikišku dainelių, pasakų... nepadėjo. Ji vistiek skamba mano galvoje. Gal ir gerai, nes iš esmės man ji patinka:) tiesiog kas per daug tai ne į sveikatą. Kalbant apie dainas... kol nepradėjau su mažiumi klausytis vaikišku dainelių, nežinojau kad yra tokiu kaip - nušovė tėvelis pelėdą...na visa šeima ja šaudė, pešiojo ir valgė... ar man vienai tai atrodo, kad tai naaaa nevisai vaikiška dainelė? Arba vakar vakare atverčiau knygelę, o ten pasaka- kaip gaidys vištelei išmušė abi akutes ir senele kaip psichoanalitine išsiaiškino įvykiu grandine, kodėl tas gaidys žmonai akys išlupo...ilga ta grandine buvo...gaidys piko ant ožkos, ožka ant kiaulės, kiaulė ant...na ir t.t. Perskaičiau ir nusprendžiau kad vaikui daugiau neskaitysiu:)
Sakysit, reikia vaiką pratinti prie realaus pasaulio? :) gal... tik mes pelėdų nešaudome...ir akių pas mus niekas vienas kitam neišlupa (nesvarbu ką padare kiaule, ožka ar vilkas). 

Kadangi turiu nerealiai skanaus rikottos sūrio tai nuodėme nepagaminti vištienos suktinuku:) Gaila tik kad neturiu šviežiu mėtų, na bet nieko, panaudosiu ši kartą džiovintas :) 






Vištienos krutinėlės suktinukai su rikottos sūriu ir mėtomis



  • 1 vištos krutinėlės
  • 200-300 g. spageti makaronų
  • 100-200 g. rikottos sūrio
  • druska ir pipirai
  • saujelė šviežių arba porą šaukštų džiovintų mėtų
  • sauja šviežių arba pora šaukštelių džiovintų čiobrelių
  • 1 citrina, supjaustyta skiltelėmis
  • aliejus

Išplaukite vištienos krūtinėlę ir nusausinkite. Nuimkite odą ir atsargiai su peiliu atskirkite nuo kaulo. Gausite porą gražių filę. Dabar reikia jas išskleisti. Paimkite vieną dalį, padėkite prieš save, kad jis gulėtų išilgai. Paimkite aštrų peilį ir padarykite išilgai negilų įpjovimą. Išskleiskite per įpjovimą ir toliau su peiliu darydami įpjovimus skleiskite filė - iš pradžių darykite į dešinę nuo pjūvio, o vėliau - į kairę. Čia yra filmukas, kaip tai padaryti. Iš pradžių gali atrodyti, kad yra sudėtinga, bet pabandykit ir pamatysit, kad tai labai paprasta. Pakartokite su antru vištienos gabaliuku. Padėkite vieną filė tarp dviejų "lapų" maistines plėvelės ir lengvai ją pamuškite. Pakartokite su kitu gabaliuku. 

Įtrinkite abi puses druska ir pipirais, o vidinę pusę pabarstykite mėtomis. Jei naudojate ricotta, tai prieš tai nuvarvinkite ją. Aš naudojau ricottos sūrį. Įdėkite sūrio gabaliuką ir susukite vištienos file į suktinuką. Užtvirtinkite sujungimus su mediniais dantų krapštukais. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

Įkaitinkite keptuvėje porą šaukštų aliejaus ir apkepkite suktinukus iš visų pusių. Jei jūsų keptuvę galima naudoti ir orkaitėje, tai pašaukite ją su suktinukais į orkaitę ir kepkite 20-25 min. (jei filė nedidelė, tai kepkite 15 min.) Mano keptuvės negalima naudoti orkaitėje, todėl aš perdėjau vištienos suktinukus į kepimo indą ir pašoviau į orkaitę. 
Kol jie kepa, išvirkite spagetį. Nukoškite makaronus ir sumaišykite su kapotais šviežiais čiobreliais ir aliejumi, kuriame kepė vištienos suktinukai. Pateikite vištienos suktinukus su spageti ir skiltelemis citrinos. 




Skanaus.
Man labai patinka švelnūs mėtų ir čiobrelių aromatai, kurie susijungia šitame patiekale. Jei jums nepatinka mėtos, pakeiskite jas čiobreliais, bet tada prarasite pusę malonumo :)



Mažiaus vakarienė





Mano atmintis prasta:) o tiesą pasakius, aš ir nesistengiu susikišti visus receptus į galvą. Žinau kur juos galima surasti, kai man reikia :) Viena iš tokių vietų yra šaldytuvas:) taip, taip šaldytuvas:) sudedu čia receptus kuriuos naudoju gan dažnai ir jie visada yra po ranka...o tiksliau prieš akis. 
Aleksejus (mažiaus sporto "treneris") vis juokiasi iš mamyčių, kurios savo mažius lepina kasdien skirtingu maistu :) jo manymu tiktų ir grikių košė kasdien pusryčiams ar vakarienei :) Jis, beja, taip ir maitino savo dukrytę, kol buvo vaiko priežiūros atostogose...na, o po to grįžo mama ir prasidėjo...:D tai tokia košė,tai anokia..tai iš viso ne koše :D :D Galbūt jis ir teisus:) bet ar aš norėčiau kasdien valgyti tą pačią košę? NEAA:) tai kodėl tada mažius turėtų? :) 






Vafliai su grietine ir klevu sirupu



  • 15 g. cukraus 
  • 90 g. sviesto (supjaustyto kubeliais)
  • 2 kiaušiniai
  • 400 g. pieno
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. klevų sirupo
  • 250 g. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • grietinė ir klevų sirupas

Thermomiksas:
Įberkite cukrų į thermomiko indą ir sumalkite 10sek. 10gr. Įdėkite sviestą ir virkite 1-2min. 90C. 1gr. kol sviestas ištirps. Įdekite kiaušinius, druską, klevų sirupą ir pieną - maišykite 10sek. 4gr. Įberkite miltus ir kepimo miltelius ir maišykite 10sek. 6gr. Jei turi laiko tai palikite tešlą pailsėti 30min.

Paprastai:
Cukraus pudrą ir sviestą išlydikete puodelyje. Greitkratyje suplakite kiaušinius, pieną, klevų sirupą ir druską. Dubenyje su mikseriu arba plakimo šluotele sumaišykite sviestą ir pieno mišinį. Tada sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir prasijokite juos į tešlą. Sumaišykite viską. Tešla turi būti vientisa, be gumuliukų. Jei turite laiko, tai leiskite tešlai pailsėti ir subrinkti 30 min. jei ne - tai kepkite iš karto.

Įkaitinkite vaflinę ir kepkite vaflius. Vafliai gaunasi apskrudę, bet minkšti viduje. Mums pats tas :) Pateikite su klevu sirupu arba uogiene. Mano mažius mėgsta valgyti su grietine , sumaišyta su klevu sirupu:) nors mielai ir be nieko kemša :D
Mano vyras pamatęs vaflius pasakė, kad mielai išmainytu savo vakariene į juos. :D 
Skanaus. 









Pabaigai noriu pasidalinti detoksikuojančios ir šildančios mėtų arbatos receptu. Arbata kaip tik tokiam orui;) ir sušildys ir padės neperšalti:) o dar ir organizmą išvalys:)


Mėtų arbata:



  • 4 a.š. pankolio sėklų
  • 4 a.š. kalendros sėklų
  • 2 a.š. kmynų
  • 2 a.š. juodų pipirų
  • 10 džiovintos mėtos lapelių
  • Švieži ingredientai:
        • keletas griežinėlių šviežio imbiero
        • 3 griežineliai citrinos
  • medus (pasirinktinai)


Sumaišykite pankolio bei kalendros sėklas su kmynais ir pipirais švariame inde ir užsukite dangteliu. Šio mišinio jums pakaks keliems kartams.
Puode užvirkite porą puodelių vandens. Kol vanduo verda, sutrinkite imbierą kartu su mėtomis. Galima tai padaryti su šaukštu arba prieskonių grustuvėjė. 
Kai vanduo užvirs, įberkite 1 v.š. mišinio iš  indelio ir imbiero mišinį ir virkite ant silpnos ugnies 3-5 min. Į sietelį įdėkite 3 griežinėlius citrinos ir ant jų užpilkite arbatą. Jei ,kaip aš, mėgstate saldesnę arbatą, įdėkite šaukštą medaus arba rudo cukraus.





Skanaus :)



Įkvėpimas: Pratos e travessas , 101cookbooks, internetas ir lapelis ant šaldytuvo.

No comments:

Post a Comment