Šiandien netyčia man į rankas papuolė straipsnis apie kiniečių papročius ir grožio suvokimą - apie mažas pėdutes ir apie žiaurumą. Čia yra nuoroda. Kai baigiau skaityti tai likau be žodžiu... todėl einu reabilituotis į virtuvę...
Juodo šokolado vafliai
- 2 stiklinės miltų (mano stiklinė - 250 ml.)
- 1/2 stiklinės kakavos
- 1/4 stiklinės rudo cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. druskos
- 3 kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirti)
- 2 stiklinės kefyro
- 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 170 g. juodo šokolado ( susmulkinto - NEsutarkuoto)
- sviestas ir klevų sirupas pateikimui
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Padarykite įdubimą miltų mišinio viduje ir įpilkite kefyrą, aliejų, kiaušinio trynius ir vanilės ekstraktą. Palaipsniui maišykite viską, kol tešla taps vientisa. Kitame indelyje suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Dėkite į tešlą po šaukštą suplaktų baltymų ir atsargiai juos su mentele įmaišykite. Įmaišykite į tešlą juodą šokoladą.
Įkaitinkite vaflinę ir iškepkite vaflius. PASTABA: iš karto nepilkite labai daug tešlos, nes vafliai kepdami nemažai pakils. Atitaikykite tešlos kiekį pagal jūsų vaflinės dydį.
Vaflių išeis nemažai :) ir jie gan greitai vėsta. Jei norite pateikti ir valgyti juos karštus, tai iškepus vaflius dėkite ant grotelių ir laikykite orkaitėje (pašildykite iki 120 C ir išjunkite).
Vafliai gaunasi labai lengvi :) kol bandžiau išragauti, suvalgiau porą :D - tiesiog ištirpo burnoje. Šeimyna "užskaitė", net mano NEmėgstantis šokolado vyras pasakė, kad gardus (tiesą pasakius, pasakė, jog - valgomi :) bet realiai tai reiškia - gardūs). Mažius irgi vieną vakarienei sukirto su malonumu :)
Šitie sausainiai nėra dailus, bet yra tikrai skanūs. Jie labai patiko mano mažiui, todėl, manau, kad dar tikrai kepsiu. Sausainiai yra "laisvos" formos :) juos galima bele kaip supjaustyti tiesiog ant silikoninio kilimėlio ir iš karto dėti į orkaitę.
Trapūs avižiniai sausainiai
- 140 g. avižinių dribsnių
- žiupsnis druskos
- 50 g. sviesto
- 75 g. verdančio vandens
- 1-2 v.š. klevų sirupo
Pusę (70 g.) avižinių dribsnių sumalkite beveik į miltus ir sumaišykite su kita puse dribsnių ir druska. Sviestą išlydikte ir kaitinkite, kol jis paruduos. (taps gražios tamsiai auksinės spalvos) Galima vietoj paprasto sviesto naudoti Ghee sviestą. Tokiu atveju tiesiog jį išlydykite. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius su sviestu ir klevų sirupu. Įpilkite verdandį vandenį ir maišykite, kol susiformuos tešlos kamuoliukas.
Paimkite silikoninį kepimo kilimėlį ir pabarstykite miltais. Padėkite ant jo tešlą ir truputį ją priplokite. Apibarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite plonai (2-3 mm.). Paimkite mentelę (ne silikoninę, o kokią nors kietesnę) ir supjaustykite tešlą į kvadratus arba stačiakampius (galima ir trikampius). Nenaudokite peilio, nes supjaustysite savo kilimėlį. Perkelkite kilimelį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 min. arba kol sausainiai taps gražios auksines spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant kepimo skardos.
Neesu labai didelė žuvies mėgėja, bet kai pamačiau Rimi gražią dorado žuvį tai tiesiog nesusilaikiau:) atrodė, kad ji tiesiog prašosi būti suvalgyta. :) Dorada, labai gera žuvis, labai :) visų pirma, joje labai mažai kaulų :) visų antra - ji yra labai skani pati iš savęs, todėl mum reikia jos tik nesugadinti gaminant (taip sakant) :D
Receptas yra labai paprastas, o rezultatas fantastiškas. Tiesą pasakius, kitą dieną grįžau į Rimi nusipirkti dar, bet, deja, žuvytės net pėdsaku neliko...ech gaila...
Kepta dorada su bulvyčių žvyneliais
- 2 darado žuvis
- 1 citrina
- petražolės
- druska ir pipirai
- alyvuogių aliejus
- čiobreliai arba rozmarinai
- keletą bulvių (nuskustų ir išplautų)
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Supjaustykite citriną griežinėliais. Išvalykite, išplaukite ir nusausinkite žuvį. Įtrinkite ją druska ir pipirais. Įdėkite į vidų porą griežinelių citrinos ir pora šakelių petražoliu ir įdėkite ją į kepimo indą.
Supjaustykite bulvės labai plonais griežinėliais. Sumaišykite šlakelį alyvuogių aliejaus su druska, pipirais ir žolelėmis (čiobreliais arba rozmarinais). Sumaišykite aliejų su bulvėmis.
Išdėliokite bulvių griežinėlius ant žuvies kaip žvynelius. Uždenkite kepimo indą aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 min., tada nuimkite foliją ir kepkite dar apie 20 min., kol bulvės gražiai apskrus. Jei nemėgstate apskrudusių bulvių, tai folijos nenuimkite ir kepkite iš viso 40 min.
Skanaus
Įkvėpimas: Bon Appetit magazine (February 2014), Bob the chef, poires au chocolat,
No comments:
Post a Comment