Tuesday, August 4, 2015

Vyšnių clafoutis


Viskas būtų gerai jei ne svirpliai. Vakare jų dainos užlieja, užpildo viską aplinkui. Tamsu, jauku, svirpliai tave tiesiog užliūliuoja. Ir tu šypsaisi puse lupų, klausaisi dainos apie vasaros pabaigą. Ir nesvarbu, kad mums vasara tik prasideda, nes atėjo keletas šiltų dienų. Svirpliai negali nedainuoti. Rytoj iš ryto su pirmas šiltais saulės spinduliais aš juos pamiršiu, apsiausiu basutes ir bėgsiu tvarkyti reikalų, visa tokia lengva ir besišypsanti. 
p. s. tiems kas nežino, svirpliai - tai švelnus gamtos būdas pranešti apie artėjanti rudenį (ir nesakykite, kad gamta žiauri). 
Clafoutis tai dar vienas puikus būdas švęsti vasarą. Šį kartą - klasikinis receptas. Man jis gal net labiau patiko, nei šokoladinis







Vyšnių clafoutis




  • 300 g vyšnių be kauliukų
  • 3 kiaušiniai
  • 70 g miltų
  • 100 g cukraus + pabarstymui
  • 330 ml pieno
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 v.š. amaretto sirupo



Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Patepkite sviestu kepimo formą. Aš naudojau 16 cm diametro apvalią kepimo formą su nuimamais šonais. Formos dugną išklojau kepimo popieriumi, o šonus patepiau sviestu (dosniai). 
Vyšnias įdėkite į kepimo formą.
Visus likusius ingredientus įdėkite į virtuvės kombaino indą arba į blenderį ir sumaišykite iki vientisos konsistencijos (kas turite thermomiksą, tai 20 sek. 5 gr.). Įpilkite tešlą į kepimo formą ant vyšnių ir pabarstykite viršų cukrumi (maždaug 2 v.š.) Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45-55 min. arba kol medinis iešmukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks beveik sausas (keletas šlapių grūdelių gali būti). Išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 min. kepimo formoje ir tada išimkite iš kepimo formos. Clafoutis galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. 
Skanaus. 




Įkvėpimas: David Lebovitz

No comments:

Post a Comment