Žadėjau sau kurį laiką susilaikyti nuo varškės pyragų. Norėjau padaryti pertrauką, kad vėliau grįžti su naujomis jėgomis ir idėjomis. Bet... Bet niekas taip nemotyvuoja pagaminti dar vieną varškės pyragą, kaip šaldytuve esantis indelis trintos varškės su einančiu į pabaigą galiojimo laiku. Negaliu prisiminti kam jį pirkau. Jei neprisimenu, tai matyt ir ne taip ir svarbu. Varškės laikas nenumaldomai tiksi, o aš pasidariau tokia tinginė, kad tiesiog pasirinkau lengviausią variantą - greitas varškės pyragas (nekeptas). Laimei šaldytuve dar suradau braškių. Gavosi labai vasariškas, lengvas desertas. Rekomenduoju.
Varškės ir braškių pyragas
Pagrindas:
- 100 g oreo sausainių
- 100 g sviestinių sausainių arba orkaitėje džiovinto biskvito (jei kartais jums kaip ir man atliko nuo kokio kepinio)
- 60 g riešutų (naudojau lazdynų)
- 60 g išlydyto sviesto
Varškės sluoksnis:
- 250 ml grietinėlės
- 500 g trintos varškės
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 stiklinės supjaustytų braškių
- 1 a.š. citrinos sulčių
- žiupsnis druskos
- 18 g želatinos
Patepkite sviestu apvalios 16-18 cm diametro kepimo formos šonus, o dugną išklokite kepimo popieriumi.
Visus pagrindo ingredientus, apart sviesto, įdėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite iki smėlio konsistencijos. Įpilkite sviestą ir maišykite iki šlapio smėlio konsistencijos.
Įberkite tešlą į indą ir spausdami su šaukštu suformuokite pagrindą. Įdėkite į šaldiklį 15 min.
Braškės sumalkite su blenderiu arba virtuvės kombaine iki vientisos masės.
Želatiną sumaišykite su šlakeliu vandens ir palikite išbrinkti.
200 ml grietinėlės suplakite iki purumo (ne iki standumo), o likusią 50 ml dalį užvirkite ir sumaišykite su želatina, kad jį visiškai ištirptų. Varškę sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis, vanilės ekstraktu ir druska iki vientisos masės (jei reikia, panaudokite mikserį). Sumaišykite grietinėlė su varške ir įmaišykite želatiną. Įmaišykite braškės.
Įdėkite įdarą į indą ant pagrindo ir išlyginkite viršų. Įdėkite į šaldytuvą sustingti. Išimkite iš kepimo formos ir pateikite.
Skanaus.
Įkvėpimas: Serena Bakes simply from scratch
No comments:
Post a Comment