Wednesday, July 22, 2015

Vasaros foccacia






Vasaros foccacia



  • 300 ml šilto vandens
  • 300 g duonos miltų (baltymų kiekis - 12 proc. ir daugiau)
  • 200 g 00 tipo miltų (itališkų)
  • 20 g šviežių mielių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 100 ml aliejaus + keli šlakeliai
  •  geras žiupsnis himalajų druskos
  • geras žiupsnis rudo cukraus
  • šlakelis balzaminio acto
  • keli laiškiniai svogūnai (su laiškais)
  • viena maža cukinija su žiedu (gėle)
  • gabaliukas mozzarella sūrio

Miltus, vandenį, cukrų (2 v.š.), druską (1 a.š.), aliejų (100 ml), mieles įdėkite į virtuvės kombaino indą ir minkykite 5 min. kol tešla taps minkšta ir elastinga. Įdėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite pakilti dvigubai (tai užtruks 1-2 val.).
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, įpilkite šlakelį aliejaus. Tešlą dubenyje kelias sekundes apminkykite. Padėkite tešlą į kepimo skardą ir įpilkite ant jos šlakelį aliejaus. Spausdami pirštais (ne stipriai) praplatinkite tešlą ir suformuokite foccacia. Padėkite ant tešlos svogūnus su laiškais, o  per vidurį cukiniją. Į cukinijos gėlę įdėkite sūrio gabaliuką. Daržovės pabarstykite druska ir cukrumi bei apšlakstykite actu. Uždenkite ir palikite pakilti 30-45 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (su ventiliatoriumi). Pašaukite foccacia į orkaitę ir kepkite 15 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 180 C ir kepkite dar 20-25 min. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.  Skanaus






Įkvėpimas: Delicious Magazine April 2015

No comments:

Post a Comment