Braškių tarta
Tešla:
- 260 g miltų
- 230 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
- 1/4-1/2 stiklinės cukraus
- žiupsnis druskos
Įdaras:
- Troškintos braškės
- 250-300 g varškės (riebumas pagal skonį, aš naudojau 9 proc.)
- keletas šaukštų grietinės
- 1 v.š. cukraus (aš naudojau rudą)
- žiupsnis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Paruoškite 23 cm diametro tartų kepimo formą (geriausia su nuimamu dugnu arba šonais) - jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
Į virtuvės kombainą sudėkite visus tešlos ingredientus ir malkite kol tešla taps stambių trupinių konsistencijos. Išberkite tešlą į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite suformuodami dugną ir šonus (bortelius). Jei tešla labai limpa prie rankų, padėkite ant viršaus maisto plėvelę ir darykite viską per ją. Ant viršaus padėkite kepimo popieriaus lapą (galima naudoti ir foliją) ir ant jo įberkite ryžius arba žirnius (nevirtus) taip, kad jie užpildytų tartą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 -20 min.
Kol kepa tešla paruoškite varškės įdarą:
Virtuvės kombaine arba blenderyje malkite varškę su grietinę, cukrumi ir druską kol masė taps kreminė. Aš kartais nemalu, o tiesiog viską sumaišau mentele - tada labiau išryškėja varškės skonis.
Išimkite iš orkaitės tartą, nuimkite kepimo popierių su žirniais ir grąžinkite tartą į orkaitę dar 5 min. Išimkite iš orkaitės, tolygiai paskirstykite varškės įdarą, o ant viršaus braškes ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 5-10 min. Išimkite iš orkaitės, palikite pastovėti 10 min kepimo formoje ir išimkite iš jos. Atvėsinkite ant grotelių (nors galima valgyti ir šiltą su ledais ar plakta grietinėle).
Skanaus.
Skanaus.
Įkvėpimas: Fine Cooking Magazine june/july 2015
No comments:
Post a Comment