Wednesday, July 15, 2015

Krevečių ir avinžirnių tagine






Krevečių ir avinžirnių tagine



  • šlakelis aliejaus
  • 1 svogūnas, perpjautas pusiau ir supjaustytas griežinėliais
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 a.š. ras el hanout prieskonių
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (400 g)
  • 300 g didelių krevečių
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nukoštų
  • 1 citrinos sultys
  • didelė sauja šviežių petražolių, supjaustytų
  • 200 g mažų pomidoriukų
  • 200 g kuskuso
  • druska
  • 50 g migdolų drožlių, pakepintų



Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepkite svogūnus kol jie suminkštės. Įberkite česnakus ir  1 a.š. ras el hanout prieskonių ir maišydami 1 -2 min. apkepkite. 
Įdekite konservuotus (smulkintus pomidorus), mažus pomidoriukus ir įpilkite 50 ml vandens. Troškinkite ant mažos ugnies, kartas nuo karto maišant, 15 min. 

Tuo tarpu užvirkite puode vandenį kuskusui, įberkite druską, likusius has el hanout prieskonius ir įpilkite šlakelį aliejaus. Įberkite kuskusą ir išvirkite pagal rekomendacijas ant pakuotės. Įmaišykite 1/2 petražolių ir pabarstykite riešutais. 

Į puodą su troškiniu įberkite krevetes ir avinžirnius (nukoštus) troškinkite 5 min. arba kol krevetės taps rožinės (t. y. išvirs). Įpilkite citrinos sultis ir pusę petražolių, paskaninkite druska. Viską išmaišykite ir nuimkite nuo viryklės. Pateikite kartu su kuskusu. Skanaus




Įkvėpimas: Delicious magazine July 2015 

No comments:

Post a Comment