Thursday, April 30, 2015

Oreo tortas

Lengvas, ne per saldus (tiesa pasakius, visai nesaldus) bet vis tiek nuodėmingas - Oreo sausainių tortas. Kas mėgsta Oreo sausainius tas mane supras - labai sunku praleisti pro šalį tokį torčiuką. Todėl teko išsikepti ir paragauti. Rezultatas tikrai nenuvylė :-) gal kitą kartą dėčiau šaukštu daugiau cukraus ir žiupsniu mažiau želatinos :-)





Oreo tortas


Tešla:


  • 3 kiaušiniai
  • 1/3 stiklinės cukraus
  • 2 v.š. kakavos
  • 1/4 stiklinės karšto vandens
  • 1/3 stiklinės miltų
  • 1 v.š. likerio Kahlua
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 30 g. išlydyto sviesto

Musas:

  • 1 kiaušinis
  • 3 v.š. cukraus
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 180 ml. pieno
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 stiklinės grietinėlės
  • 15 g želatinos (kita kartą naudočiau tik 10 g)
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 50 g sumaltų Oreo sausainių (be įdaro)

Trapus sluoksnis:

  • 100 g balto šokolado
  • 50 g sutrupintų Oreo sausainių (be įdaro)
Papuošimas:

  • 250 g grietinėlės
  • 1/2 a.š. želatino
  • 1 v.š. cukraus pudros
  • 30 g sumaltų Oreo sausanių (be įdaro)
  • mini Oreo sausainukai 




Tešla:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Paruoškite 18 cm apvalią kepimo formą - dugną išklokite kepimo popieriumi, šonų niekuo netepkite. 
Baltymus suplakite iki putų, tada plakdami po truputį suberkite 3 v.š. cukraus ir plakite iki standumo (purumo), bet ne iki kietumo. Jei baltymai bus per daug suplakti, juos bus sunku įmaišyti į tešlą. 
Trynius suplakite su likusiu cukrumi iki purumo. Kakavą sumaišykite su vandeniu. 
Kakavą ir likerį (jei naudojate) įmaišykite į trynius. Miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską sumaišykite ir persijokite į trynių masę, išmaišykite. 
Įdėkite 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišykite, tada įmaišykite likusius baltymus  ir sviestą. 
Tešlą įdėkite į kepimo indą ir išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25-30 min. Patikrinkite ar biskvitas iškepęs su mediniu pagaliuku - įkištas į vidurį ir ištrauktas jis turi likti sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite kepimo formoje. Su mentele perbraukite palei sienelę ir atlaisvinkite biskvitą. Išimkite iš formos. Perpjaukite biskvitą į lygias 2 dalys. 

Trapus sluoksnis:

Ant kepimo popieriaus lapo nupieškite 20 cm diametro apskritimą.
Temperuokite baltą šokoladą (čia yra info apie temperavimą ir temperatūras) ir sumaišykite jį su sutrupintais Oreo sausainiais. Padėkite masę ant kepimo popieriaus (į apskritimą) ir tolygiai paskirstykite. Palikite sustingti. 


Musas:

Pieną užvirkite. Tuo tarpu sumaišykite kiaušinį, cukrų ir krakmolą (masė turi būti be gumuliukų, vientisa). Nuolatos maišant kiaušinio masę supilkite į ją labai plona srovele pieną. Tada viską perpilkite atgal į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant kol kremas sutirštės. Išimkite kremą iš puodo, uždėkite ant jo maistinę plėvelę taip, kad ji priglustų prie kremo ir atvėsinkite kremą. Atvėsusį kremą suplakite (nes jis bus sustingęs).
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. 
Puode pakaitinkite 100 ml grietinėlės kol iki virimo (neužvirkite), nuimkite nuo ugnies ir  įmaišykite želatiną kol ji visiškai ištirps.  Suplakite likusią grietinėlę ir kai beveik baigsite plakti (plakdami toliau) įpilkite/įplakite grietinėlę su želatinu. Sumaišykite kremą su grietinėle. Sudėkite musą į konditerinį maišą.  

Surinkimas:

Musą gaminkite prieš surenkant tortą. 

Apvalią 20 cm diametro kepimo formą (arba žiedą) išklokite kepimo popieriumi (dugną), o šonus išklokite maistine plėvele arba acetato juosta. 
Ant dugno padėkite trapų sluoksnį ir keletą šaukštų muso, tada tolygiai jį paskirstykite. Ant viršaus padėkite vieną tešlos dalį, ant viršaus ir iš šonų paskirstykite musą. Padėkite antrą tešlos dalį ir ant viršaus ir iš šonų paskirstykite (išsausdami iš konditerinio maišiuko) musą.  Viršų išlyginkite ir įdėkite tortą sustingti į šaldytuvą. 

Papuošimas:

Želatiną užpilkite su 1-2 v.š. vandens ir palikite išbrinkti. Puode pakaitinkite 50 ml grietinėlės kol ji beveik  užvirs, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite želatiną (ji turi visiškai ištirpti). Suplakite likusią grietinėlę su cukraus pudra ir kai beveik baigsite plakti (plakdami toliau) įpilkite/įplakite grietinėlę su želatinu.

Išimkite tortą iš šaldytuvo ir iš formos. Apibarstykite  su sausainių trupiniais (maltais Oreo sausainiais) ir papuoškite grietinėle ir mini sausainukais. Skanaus.





Įkvėpimas: Verdade de Sabor 

No comments:

Post a Comment