Tuesday, April 14, 2015

Mėlynių varškės pyragas

Kaip kam, o man mėlynių spalva yra labai gundanti, tokia sultinga, ryški ir žadinanti apetitą. 
Šaldiklyje  dar yra keli indeliai mėlynių ir kas kart kai imu kažką iš šaldiklio ir matau juos, pagalvoju, kad reikia padaryti pieno kokteilį su jomis. Kol kas tai įgyvendinti pavyko tik kartą, tiesiog šalia buvo mažius ir neleido "pamiršti" to kokteilio. Jam margėjo paragauti, man buvo malonu pagaminti. Deja mažiui mėlynių ir pieno kokteilis didelio įspūdžio nepadarė, išgėrė savo stiklinę tik mainais į vieną multiką. 
O vat mėlynių varškės pyragas jam labai patiko. Buvo pats tas, ko reikia vakarienei. 





Mėlynių varškės pyragas



Padas:


  • 150 g oreo sausainių
  • 40 g išlydyto sviesto 

Varškės įdaras:


  • 500 g. trintos varškės (aš naudoju president)
  • 3 kiaušiniai
  • 100-130 g cukraus (pagal skonį)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnis druskos
  • 1,5 v.š. miltų
  • 170 g mėlynių (aš naudojau šaldytas ir atšildytas iki kambario temperatūros)
Pastaba: Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros




Padažas:


  • 200 ml grietinės (aš naudojau 30 proc. riebumo)
  • 1,5 v.š. cukraus pudros

Išklokite 18 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu. 

Padas:

Į virtuvės kombaino indą įdėkite oreo sausainius bei sviestą ir sumalkite iki šlapio smėlio konsistencijos. Įberkite viską į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite lengvai prispausdami su šaukštu. Įdėkite kepimo formą į šaldytuvą 30 min. (arba 10 min į šaldiklį)

Įkaitinkite orkaitę iki 130 C.

Varškės įdaras:

Uogas įdėkite į virtuvės kombaino indą ir sumalkite į tyrę. Įdėkite visus likusius ingredientus ir malkite viską vidutiniu greičiu kelias sekundes (apie 10 sek.) iki vienalytės masės (po kelių sekundžių sustabdykite kombainą ir su mentele nustumkite viską nuo senelių į apačią). Įpilkite įdarą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. -1 val . 15 min. kol šonai sustings, o viduriukas, pajudinus kepimo formą, judės kaip želė.

Padažas:

Grietinę išmaišykite su cukrumi (aš suplakiau su mikseriu) ir išpilkite ant pyrago, tolygiai paskirstyktesu mentele. Kepkite dar 10-15 min. 
Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite iki kambario temperatūros (kepimo formoje). Uždenkite maisto plėvele ir įdėkite bent kelioms valandoms į šaldytuvą (o geriausia nakčiai). Išimkite iš kepimo formos ir pateikite. 
Skanaus



Įkvėpimas: Mirrabelkowy blog

No comments:

Post a Comment