Kodėl kapitono? :-) Gal todėl, kad laivo kapitonas daug keliauja ir aplanko daug šalių bei mėgaujasi jų patiekalais. Šis patiekalas sujungia savyje tikrai ne vienos šalies skonius.
Kapitono višta su tortilija ir su sūriu
- 1/2 stiklinės pakepintų ir stambiai sukapotų anakardžio riešutų
- 1/2 stiklinės miltų
- 1,5 v.š. maltos paprikos
- 6 -8 vištienos kumpeliai
- druska ir pipirai
- aliejus kepimui
- 30 g sviesto
- 1 paprika - supjaustyta kubeliais
- 1 svogūnas - susmulkintas
- 2 skiltelės česnako - susmulkintos
- gera sauja sukapotų šviežių petražolių
- 2 a.š. kario pastos
- 2 skardinės susmulkintų konservuotų pomidorų (750 g)
- 1/2 stiklinės vištienos sultinio
- 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių (arba raudonųjų serbentų)
- pakelis tortilijų
- mozzarella fermentinis sūris - sutarkuotas
Dubenyje sumaišykite miltus, papriką, 2 a.š. druskos ir 1/2 a.š. juodų maltų pipirų. Apvoliokite šitame mišinyje vištieną, miltų perteklių nukratykite. Atidėkite 1 a.š. miltų mišinio.
Dideliame (ir plačiame) ketaus arba keramikiniame puode apkepkite vištieną kol ji gražiai apskrus. Puodas patogus tuo, kad kepant jame riebalai nusitaškys po viryklę ir viską aplinkui.
Tuo pat metu keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite (ant vidutinės ugnies) papriką, svogūną ir petražoles kol jos suminkštės. Įdėkite česnaką, kario pastą (arba kario prieskonių mišinį) ir 1 a.š. miltų mišinio likusio nuo vištienos ir kartas nuo karto maišant pakepinkite 4 min. Įdėkite pomidorus ir įpilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 10 min. Įberkite spanguolės ir paskaninkite viską druska ir pipirais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Įpilkite padažą į indą su vištiena ir viską tolygiai paskirstykite. Uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. - 1 val. 30 min. kol vištiena taps minkšta.
Tortilijas pabarstykite su sūriu ir perlenkite pusiau. Pakepinkite keptuvėje kol sūris išsilydys.
Vištieną ištraukite iš orkaitės ir pabarstykite su riešutais, pateikite su tortilijomis.
Skanaus
Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2003
No comments:
Post a Comment