Thursday, April 16, 2015

"Tinginių Napoleonas"

Šio recepto autorė pavadino jį "Napoleonu" formoje. Aš labai, labai mėgstu Napoleoną todėl gan greitai susigundžiau pabandyti. Pyragas LABAI gardus, bet net iš tolo (man) neprimena Napoleono. Jis man labiau primeną tinginį :-) Labai skanų tinginį, todėl taip jį ir pavadinau - "Tinginių Napoleonas". 
Tiesa, kitą kartą pagaminsiu šiek tiek daugiau kremo ir sluoksniuotos įdaro tešlos visai netrupinsiu. :-)





"Tinginių Napoleonas"




  • 1 kg sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 3 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • indelis virto kondensuoto pieno
  • 1 v.š. miltų
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 250 g sviesto supjaustyto kubeliais

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą, tai iki galo jos neatitirpinkite - kai ji kieta, ją tiesiog lengviau pjaustyti. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200-220 C. Išklokite 2 arba, jei turite, 3 kepimo skardas kepimo popieriumi. Tešlą supjaustykite kubeliais/kvadratėliais ir išdėliokite skardoje taip, kad jie nesiliestų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite kol tešla taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite ir ataušinkite. Dalį tešlos atidėkite papuošimui (porą saujų). Tešlą sudėkite į didelį dubenį ir truputi aplamdykite (TRUPUTĮ), kad dalis (apie 1/4) sutrupėtų. 

Į puodą sudėkite  kiaušinius, pieną, kondensuotą pieną, miltus, cukrų ir viską suplakite su rankiniu blenderiu iki vientisos masės (jei neturi rankinio blenderio tai viską sudėkite į brenderį, sumalkite ir tada įpilkite į puodą). Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant kol kremas sutirštės ir taps tirštos grietinės konsistencijos. Įmaišykite sviestą. 
Kremą įpilkite į dubenį su tešlą ir viską išmaišykite. 

Paimkite stačiakampę kepimo formą (duonos arba kekso) ir išklokite ją plėvele arba kepimo popieriumi. Įdėkite pyrago tešlą į formą ir lengvai prispauskite, kad neliktų oro kišenių. Uždenkite plėvele arba kepimo popieriumi. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite kelioms valandos į šaldytuvą.
Tešlą, kurią palikote papuošimui sutrupinkite. Pyragą išvyniokite, išimkite iš formos, tada apkočiokite trupiniuose. 
Skanaus.





Įkvėpimas: Choroshaja kuchnia

No comments:

Post a Comment