Šitą pyragą kepiau savo draugei Linai, Velykoms :-)
"Noriu šokoladinio, bet ne sunkaus...na svarbiausia, kad šokoladinio..." :-D aš ją puikiai suprantu, nes ir pati esu šokolado vergė. :-) Apart šokolado Lina dar mėgsta varškę, todėl pasirinkimas nukrypo į Bangomūšą. Truputį jį pakeičiau, vietoje ruginių šokoladinių trupinių atsirado šokoladinis biskvitas - labai minkštas ir drėgnas, o ir šokoladinio muso kiekį padidinau.
Papuošimas? Papuošimas be abejo kitoks, juk kiekvienas tortas tai gan individualus dalykas, o be to Velykos - pavasario (gėlių) šventė.
"Bangomūša" kitaip
Modifikacijos:
Padas:
- 150 g oreo sausainių
- 50 g išlydyto sviesto
- 50 g migdolų riešutų
- 2 v.š. šokolado lašų
Varškės sluoksnis - tas pats
+ Šokoladinis biskvitas + 50 g. juodo šokolado
Šokoladinis musas - tas pats, tik naudota pusantro kiekio
Papuošimai:
- 100 g juodo šokolado
- 50 g balto šokolado
Varškės pyragą kepiau 21 cm diametro formoje. Biskvitą kepiau 23 cm formoje ir vėliau, kai ataušo, apipjausčiau iki 21 cm diametro.
Papuošimai: Juosta aprašyta čia.
Gėlė, lapai ir visa kita čia:
ir ČIA (sparnai, lapai, lapeliai)
Surinkimas:
23 cm apvalios kepimo formos su nuimamais šonais dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu ir išklokite acetato juosta (arba maisto plėvele, tik tada be sviesto). Įdėkite sūrio pyragą (ataušintą ir pastovėjusį šaldytuve per naktį). Ant viršaus paskirstykite temperuotą šokoladą ir uždėkte biskvitą. Musą įdėkite į konditerinį maišelį (nes taip patogiau jį paskirstyti formos šonuose) ir paskirstykite formos šonuose ir viršuje. Stenkitės nepalikti nepalikti oro "kišenių". Palikite sustingti šaldytuve. Išimkite iš formos ir papuoškite.
Skanaus
As vis tyliai skaitau, zaviuosi, bet jau siandien neislaikiau:) jus privalote atsidaryti savo tortu parduotuve!!!! As buciau visada pirma uzsisakyti. Nes tobulai viskas ir taskas!!
ReplyDeleteAciu labai uz grazius zodzius:) man malonu, kad Jums patinka mano tortai:) Jei is tiesu noresite torto ar pyrago tai parasykite man, manau susitarsime:)
Delete