Šokoladinis pyragas su bananais, obuolienė ir avietėmis
- 3 bananai
- 3/4 stiklinės rudo cukraus
- 1/2 stiklinės obuolienės
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 stiklinė miltų
- 1/2 stiklinės kakavos
- 1 a.š. sodos
- žiupsnis druskos
- 1/2 stiklinės susmulkinto juodo arba pieniško šokolado, arba šokolado lašų
- 1/4 stiklinės susmulkinto balto šokolado arba šokolado lašų
- 1 stiklinė šaldytų aviečių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę 20 cm diametro kepimo formą.
Sutrinkite bananus su bulvių grūstuve (arba su blenderiu) ir sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinį, vanilės ekstraktą bei obuolienę. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Persijokite miltų mišinį į dubenį su bananų mišiniu ir išmaišykite. Įberkite juodą šokoladą, avietes ir greitai bet atsargiai išmaišykite. Įdėkite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite su mentele ir pabarstykite baltu šokoladu. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 30-50 min.* (po pusvalandžio pradėkite tikrinti pyragą su mediniu pagaliuku - jei įkištas į pyrago vidurį ir ištrauktas jis liks sausas - pyragas iškepęs). Išimkite iš orkaitės ir palikite dar kelias minutes kepimo formoje, vėliau išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus.
* Originaliame recepte kepimo laikas nurodytas 25-30 min., bet mano pyragas kepė apie 50 min.
Įkvėpimas: Friday is cake night
No comments:
Post a Comment