Žuvies pyragas
- 500 g lašišos filė, smulkiai supjaustytos
- 1 didelis svogūnas - smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės česnako - smulkiai sukapotos
- 1/2 poro - perpjauto išilgai per pusę ir supjaustyto griežinėliais
- 1 a.š rudo cukraus
- 2 v.š. kario pastos
- 3 v.š. Thai žuvies padažo
- 1 stiklinė grietinėlės
- 1 stiklinė kokoso pieno
- aliejus kepimui
- druska ir pipirai pagal skonį
- tešla:
- 2 stiklinės miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. druskos
- 1/2 a.š. maltų pipirų
- 1 stiklinė (+1/4 stiklinės jei prireiks) grietinėlės
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite svogūnus kol jie suminkštės, tada įberkite ir kartu apkepkite česnakus, kario pastą bei porus. Įdėkite lašišą, cukrų, įpilkite žuvies padažą, grietinėlę ir kokoso pieną, viską išmaišykite ir virkite kol užvirs.
Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 190 C ir patepkite sviestu kepimo indą (aš naudojau keramikinį).
Išpilkite viską iš keptuvės į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę.
Tuo tarpu pagaminkite tešlą.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir pipirus. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Išimkite tešlą iš dubens ir porą minučių paminkykite. Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir iškočiokite tešlą maždaug iki 12 mm storio. Išpjaukite su apvalia sausainių forma apskritimus.
Po 10 min kepimo išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant viršaus tolygiai išdėliokite tešlos apskritimus. Patepkite juos grietinėle ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite dar 20-25 min. kol tešla gražiai paruduos. Ištraukite iš orkaitės ir pateikite su gaiviomis salotomis. Skanaus
No comments:
Post a Comment