Tuesday, February 2, 2016

Bretoniški sausainiai pagal Philippe Conticini



Tai dar vieni bretoniški sausainiai. Ne visai tradiciški, nes į juos įeiną migdolų miltai. Philippe Conticini savo sumanymą grindžia tuo, kad sviestas suteikia sausainiams tarsi "purumą", o  migdolų miltai suteikia jiems struktūrą. Sausainiai yra gan trapūs, tiesiog subyra/tirpsta burnoje.








Bretoniški sausainiai pagal Philippe Conticini


  • 125 g miltų
  • 175 g labai labai minkšto sviesto (sūdyto)
  • 90 g cukraus pudros
  • 2 tryniai (40 g)
  • 80 g migdolų miltų
  • žiupsnis druskos


Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Paruoškite keksiukų formeles (geriausia silikoninės, nes iš jų lengviausia vėliau išimti sausainius).

Virtuvės kombaino inde su K formos lopetėle/priedu vidutiniu greičiu suplakite iki vientisos masės sviestą, cukraus pudrą ir migdolų riešutus. Toliau plakant po vieną įdėkite trynius, gerai suplakite po kiekvieno. Įberkite miltus ir druską sumaišykite. Tada su mentele viską nustumkite į apačią ir keletą sekundžių plakite maksimaliu greičiu. Padalinkite tešlą tarp formelių (aš dėjau po 1 v.š. tešlos į formelę). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti formelėse. Tada atsargiai išimkite. Skanaus. 




No comments:

Post a Comment