Tuesday, July 12, 2016

Mangoldais įdaryta vištienos krutinėlė


Kad nepasirodytų, jog aš čia vien pyragus ir tortus kepu (ir mes tik tą ir darome, kad smaguriaujame) štai jums, prašom, vištienos su mangoldais receptukas. 
Kaip jau minėjau, mangoldai - tai mano šių metų vienas iš atradimų. Negaliu tiesiog pro juos ramiai praeiti ir veik visados parsinešu saują iš daržo. 
Tai labai paprastas ir gan greitai pagaminamas patiekalas :-), bet atrodo prabangiai ir yra labai gardus.






Mangoldais įdaryta vištienos krutinėlė



  • 2 vištos krutinėlės
  • druska ir pipirai
  • 50 g kedro riešutų
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai sukapotas 
  • aliejus kepimui
  • 4 dideli v.š. mascarpone sūrio
  • didelė sauja mangoldų lapų (be kietos dalies)
  • 3 skiltelės česnako, išspaustos arba smulkiai sukapotos
  • smulkiai sutarkuoto džiugo arba parmesano sūrio pabarstymui

Vištienos file išskleiskite su peiliu ir praplatinkite su muštuku (čia yra gera iliustracija kaip tai padaryti). Iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais. 
Užvirkite didelį puodą vandens. Tuo tarpu riešutus pakepinkite ir ataušinkite.
Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį ir įdėkite mangoldų lapus. Virkite 3-5 min., kol lapai nuvys. Tada išimkite ir įdėkite į dubenį su labai šaltu (lediniu) vandeniu, kad lapai greitai atvėstų. Tada juos nukoškite ir išspauskite kiek galite daugiau vandens. Padėkite ant lentelės ir supjaustykite. 
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir  pakepinkite svogūnus kol jie suminkštės, tada įdėkite česnakus ir pakepinkite dar keletą minučių. Įmaišykite riešutus ir mangoldus. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
Vištienos filę patepkite mascarpone sūriu, tolygiai paskirstykite įdarą ir suvyniokite kaip viniotinį. Užtvirtinkite su mediniais pagaliukais/iešmukais. Padėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 min. Tada pabarstykite sūriu ir  sumažinkite temperatūrą iki 160 C, kepkite dar 20 min. (kol vidine temperatūra bus 65-70 C). Išimkite iš orkaitės ir uždenkite folija, palikite pastovėti 10 min. Atidenkite, išimkite iešmukus ir supjaustykite griežinėlias.
Skanaus.
Įkvėpimas: Simply recipes





No comments:

Post a Comment