Thursday, October 12, 2017

Mėlynių uogienė (sous vide)

Na, jei jau prakalbom apie uogienes, tai tiesiog negaliu nepasidalinti mėlynių uogiene gaminta su sous vide. Vietoje mėlynių galima naudoti spanguoles, bruknes, avietes. Kodėl verta? Todėl, kad jos konsistencija skiriasi nuo įprastos uogienės. Porą pastarųjų metų uogienes virdavau su thermomiksu, taip greita ir labai patogu. Šiemet, aišku, labai norėjau išbandyti visokeriopai savo naują cacką - sous vide aparatą. Todėl po rabarbarų džemo (kuris mane sužavėjo) nutariau pabandyti su uogomis. Uogienė labai švelni. Kai ją valgai atrodo, kad už lango vasara ir tu ką tik grižai iš miško su kibirėliu mėlynių. Beveik visos uogos išlaiko savo formą, bet tampa švelnios (aišku uogienei reikia naudoti šviežias uogas, ne pagulėjusias savaitę, nes jos bus sausos ir šita uogienė bus nevykusi). Dabar mano rytas prasideda nuo indelio natūralaus jogurto  (labai tinka Skyras) su keliais šaukštais šitos uogienės. Kol kas negaliu atsivalgyti. O mažius ją kerta su lietiniais :-). Rekomenduoju ir jums. 






Mėlynių uogienė (sous vide)


  • 600 g mėlynių
  • 10 g pektino X58
  • 250 g cukraus
  • 1 g druskos

Pašildykite sous vide aparato vandenį iki 90 C.
Paruoškite kelis 250-300 ml stiklainius.
Dubenyje sumaišykite cukrų, pektiną bei druską ir sumaišykite su mėlynėmis. Palikite pastovėti apie 30 min. (galima ir ilgiau) Sudėkite į stiklainius. Stiklainius užsukite su dangčiu, bet ne super stipriai, o - uždėkite dangtį ir pasukite pirštų galiukais iki tol, kol pajusite lengvą pasipriešinimą. Jei per stipriai užsuksite dangtelį, stiklainis gali suskilti. 


Įstatykite stiklainius į sous vide aparatą ir gaminkite 30 min. Išimkite stiklainius, užsukite juos stipriau ir palikite atvėsti. Įdėkite nakčiai į šaldytuvą ir skanaus :-) Gardu su ledais.




No comments:

Post a Comment