Wednesday, October 11, 2017

Rabarbarų džemas sous vide



Šis džemas mane sužavėjo. Rabarbarai tokie švelnūs, bet išlaiko savo formą ir tekstūrą. Ir iš esmės gan paprasta ir patogu, sukrauni viską į stiklainius ir pakaitini :-) Rekomenduoju. 





Rabarbarų džemas sous vide



  • 340 g rabarbarų
  • 10 g pektino X58
  • 125 g cukraus
  • 3 g druskos
Pašildykite sous vide aparato vandenį iki 90 C.
Paruoškite kelis 250-300 ml stiklainius.
Rabarbarus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 
Dubenyje sumaišykite cukrų, pektiną bei druską ir sumaišykite su rabarbarais. Palikite pastovėti apie 15 min. Sudėkite į stiklainius. Stiklainius užsukite su dangčiu, bet ne super stipriai, o - uždėkite dangtį ir pasukite pirštų galiukais iki tol, kol pajusite lengvą pasipriešinimą. Jei per stipriai užsuksite dangtelį, stiklainis gali suskilti. 
Įstatykite stiklainius į sous vide aparatą ir gaminkite 30 min. Išimkite stiklainius, užsukite juos stipriau ir palikite atvėsti. Įdėkite nakčiai į šaldytuvą ir skanaus :-) Gardu su ledais. 




Įkvėpimas: Chef Steps



No comments:

Post a Comment