Tuesday, December 13, 2016

Žemės riešutų sausainiai (taip, dar vieni)

Tai amerikietiški sausainiai. Kodėl? Nes jie labai saldūs. Ir aš kaskart ant to pasimaunu. Veik visi amerikietiški kepiniai yra labai, na labai saldūs, aš tą žinau, bet vistiek kas kart nustembu kai paragauju. Receptą suradau pas Andy Chef, galbūt todėl praleidau pro akis cukraus kiekį recepte. Nors saldumas - sąlyginis dalykas. Gal jie tik man saldūs :-D gal jums dar norėsis juos cukraus pudra apibarstyti :-) (na arba cukraus glajumi aplieti). Pavaišinau jais savo draugę ir jai jie buvo kaip tik :-) (saldūs aišku, bet prie arbatos - kaip tik). 
Visas internetas mirga marga meduoliais, aš irgi kepsiu (nors jie not my thing at all) vien tam kad mažius pasidžiaugtų :-) jam patinka kepti sausainius, o jei dar gaus juos ir dekoruoti... turės džiaugsmo.  




Žemės riešutų sausainiai



  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 100 g balto cukraus 
  • 100 g rudo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 250 g miltų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 60 g žemės riešutų - pakepintų
  • 40 g žemės riešutų sviesto


Sviestą ir cukrų suplakite iki purumo. Įdėkite kiaušinį ir plakite toliau iki vientisos  kreminės masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais  ir persijokite. Įmaišykite miltus ir druską į tešlą. Tadą įmaišykite žemės riešutų sviestą  ir riešutus (riešutus, jei norite, galite šiek tiek sukapoti). 

Padalinkite tešlą į 2 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, kiekvieną - 4-5 cm storio (diametro). Aš padėjau tešlą ant maisto plėvelės, praplatinau, suvyniojau į maisto plėvelę ir tada iškočiojau gražų reikiamo diametro ritinį. Įdėkite tešlą 1-1,5 val. į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite 2 kepimo skardas kepimo popieriumi. 

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maisto plėvelės. Supjaustykite tešlą 5 mm storio griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą 2 cm atstumu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10-12 min. kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite sausainius iš orkaitės ir perkelkite ataušti ant grotelių. Skanaus. 



Įkvėpimas: Andy Chef


No comments:

Post a Comment