Monday, October 23, 2017

Noriu tuščios dėžutės


Nesenai skaičiau straipsnį apie smegenų veiklą. Kalba ėjo apie tai, kaip veikia vyrų ir moterų smegenys Jei trumpai tai - vyrai viskam turi dėžutes. Jie turi dėžutes mašinai, darbui, pinigams, pirkiniams, filmams, dviračiams, draugams (gal net kiekvienam po atskirą), žmonai, vaikams, maistui, sausainiams....viskas supakuota. Toks sandėliukas su dėžutėms. Ir jei jie kalba apie kažką, galvoja ar sprendžia problemą, jie tiesiog nueina prie tos dėžutės (pvz. darbo) ir būna joje. TIK joje. Išsprendę klausimą jie tiesiog išeina ir uždaro dėžutę - oh, it's done, that over, ir gyvena toliau. Jokių kitų dėžučių, tik šita. O žinote ką jie dar turi? Jie turi nothing box (net verst nekyla ranka, gal "tuščia dėžutė" tiktų?). Dėžutė, kurioje nieko nėra. Nieko. Ji tuščia. Ir ji (dėmesio) yra mėgstamiausia vyrų dėžutė (nieko keista, mano irgi būtų). Vyrai tiesiog ją dieviną ir, jei gali, tai leidžia laiką joje. Apie ką galvoji brangusis? Apie nieką :-) ir tai tiesa :-), taip. Kai 12 valandų žvejoja, jie beveik visą laiką sėdi toje dežerutėje ir tyliai kaifuoja. Nes jie gali. Ir vieno universiteto tyrimais nustatyta, kad vyras iš tiesų gali nieko, nič nieko negalvoti ir vis dar gyventi. 
Su moterimis kita istorija. (čia aš įsipyliau taurę vyno ir nusliūkinau prie šaldytuvo, ech viso gero dieta). Moterų smegenys atrodo kaip laidų raizginys. Viskas sujungta su viskuo ir vamzdeliai varinėja emocijas. Jos čia karaliauja ir yra varomoji jėga. Būtent dėl to moterys yra linkusios viska prisiminti (nes emocijos - išdegina viską jų atmintyje) ir joms viskas rūpi. Jei moteris sprendžia kažkokį klausimą, ūžia visa jos galva, dirba visos lastelės. Ir mum būtina apie viską pakalbėt nes kitaip sprogsim. Vyrai to nesupranta. Kaip ir mes nesuprantame "nothing box" Jėzau, atiduočiau dabar pusę karalystės už vieną "nothing box", kurioje galėčiau nieko negalvoti ir nieko nejausti. Labai norėčiau. 
Bet, tačiau, grįžkime į realybę.
Šis įrašas turi ir kitų tikslų. Vienas iš jų - papasakoti apie mokymosi galimybes, kitas  pasigirti (kas automatiškai reiškia, kad bus labai gražios foto be receptų).
Dabar yra puikus metas mokytis ir tobulėti. Tiek galimybių aplink. Tik naudokis. 
Kai aš pradėjau rimčiau domėtis konditerija, pasirinkimas nebuvo toks platus.  Gyvai pasimokyti galima buvo tik pas Daivą Mikšiūnienę (Lietuvoje), internete buvo Youtube ir porą dėmesio vertų tinklaraščių. Dabar Lietuvą aplanko žymūs konditerijos meistrai ir internetas mirga pasiūlymais mokytis online. Jei finansai leidžia, galima nuvažiuoti į Baltarusiją ar Ukrainą. Jie siūlo puikius mokymus. Na ir aišku, galima važiuoti mokytis į Paryžių. 
Kai tik pradėjau, berods Tetjanos Vervitskos tinkaraštyje užtikau įrašą su informacija apie tobulėjimo galimybes. Tai buvo sąrašas šaltinių, iš kurių galima mokytis. Dauguma iš jų pasinaudojau. Apie vieną jau rašiau ankščiau - Savour school. Dabar noriu pristatyti kitą - Maria Selyanina's House-Pastry Lab.
Jau ne karta minėjau, kad man labai patinka Maria Selyanina. Kiek kartų gaminau pagal jos receptus, viskas gaudavosi super. 
Maria Selyanina's House-Pastry Lab siūlo 100 proc. praktinius mokymus savo mokykloje. O tiems, kas negali atvažiuoti siūlo online mokymus. Būtent apie juos aš ir noriu papasakoti. Jie turi bazinius konditerijos kursus, kuriuos sudaro 12 pakopų (kremai, įvairios tešlos, klasikiniai kepiniai, pyragaičiai, darbas su šokoladu, prancūziški tortai ir t.t.), o taip pat galima tiesiog pasirinkti tam tikrus atskirus receptus. Medžiaga galima naudotis 30 dienų (TIK) ir viskas dingsta. Taip, kaip su pelenė po vidurnakčio.  Mokymai susideda iš receptų, video, žinių testo ir galimybės nusiųsti atliktą darbą įvertinimui. Labai geras dalykas, bet deja ne visada veikia... man tik į pusę atsakė (deja). Kainos nėra kosminės, bet tikrai ne pigu (atsižvelgiant, kad turi prieiga prie medžiagos tik 30 dienų). Ar verta? Tikrai verta.  
Pirma ką išbandžiau - Tortas "Aguonų Laukas". Iš  tiesų man labai pasisekė, kad pradėjau nuo jo, nes jis dieviškai skanus. Biskvitas su aguonomis, uogų bei persikų želė bei balto šokolado ir aguonų lengvas musas. Tikra vasara lėkštėje.






Paprastos, bet ne paprastai skanios ispaniškos Magdalenes - lengvas ir purus keksiukas, pateiktas su sezoninėm uogom.




Purios citrininės Madeleine.




Kaprizingos canele:





Ir gardžios financier:




Vienas idomesnių tortų - Noche Jerezana" Guinness. Tai labai idomus tortas. Jis savyje suderina alų Guinness, likerinį rūšinį vyną Pedro Ximenez, apelsinus ir muskatus. Tortas ne kiekvienam, tai tikrai ;-) Gaminau jiį savo gimtadieniui, nes tokie tortai yra mano arkliukas. 








Ypatingos išvaizdos tortas - Mandala. Jis taip pavadintas, nes jo viršų puošia nuostabus mandalos piešinis. Torte dominuoja guava (ne pats mano mėgstamiausias vaisius, norečiau jį pakeisti visgi), kurios puikiai dera su mėtomis ir graikišku jogurtu. 





Nereali kriaušių šarlotė. Kadangi šeima buvo pasiilgusi tradicinių kepinių, tai šarlotė juos nepaprastai sužavėjo. 

Įvairių skonių keksai, pvz. džiovintų vaisių. Dabar kai orai atšalo - pats tas. Atėjo jų metas. :-)


Todėl jei turite noro, laiko bei finansai leidžia, labai rekomenduoju šitą mokyklą. :)


4 comments:

  1. Sveiki, Alina, Jūs esat fantastiška kepinių Fėja!!! ŽA-VIUO-SI...
    Kur pirkote kanelių kaip nuotraukoje parodėt formeles? Ar jos silikoninės? Ačiū!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, aciu uz grazius zodzius, labai malonu girdeti:)
      Formeles is https://www.facebook.com/DGFICCBaltic/

      Delete
  2. Laba diena, nuostabūs Jūsų kepiniai, nuostabūs patarimai! Bet gal galėtumėt bent trumpai aprašyti kanelių receptą? Jau koks pusmetis ištisaj bandau kepti ir nieko doro nesigauna. Dažniausiai žalios arba dar kas nors ne taip...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laba diena, M. Selyaninos recepto tikrai negaliu pasakyti. Galite nueiti i jos mokyklos puslapi ir nupirkti video pamoka apie canneles. As jau kazkada dalinausi canneliu receptu bloge - http://vakarsiandienrytoj.blogspot.co.at/2013/12/sestadienio-kepiniai-arba-kaip.html

      Delete