Sunday, June 24, 2018

We have to be just good enough



Vieną naktį tu pabundi ir dar nespėjus atsimerkti pajunti, kad tave užplūsta apgailestavimas. Jis panašus į sapną, toks pat minkštas ir apgaubiantis. Toks pat realus ir nerealus. Tu gailiesi to, kas neįvyko. Ko niekada nebuvo ir niekada nebus. Toks apgailestavimas gimsta ne iš to, ką tu padarei ar ko tu nepadarei. Jis gimsta iš aplinkos. Tai tau tiesiog atsitiko. Aplinkybės, laikas, o gal kiti žmonės tai lėmė. Bet, tu kaltini save. Iš tiesų, tu kaltini save, kad leidai tam atsitikti. Kai keiki laiką, žmones... tu iš tiesų kaltini save. Nes tu leidai tam atsitikti. Tu ne visagalis, bet juk galėjai... Galėjai ką? Ką nors padaryt? Nors ką nors. Nepadarei, nes turėjai tam priežasčių. Bet jos iškeliavo užmarštin greičiau, nei spėjai sau atleist. Ir dabar apgailestavimas įsliūkina  į tavo galvą. Pažadina tave naktį ir suspaudžia širdį. We don't have to be perfect, we have to be just good enough.

Want to be different? Try Momofuku. Tikrai. Momofuku - tai ne dar vienas tortas ar pyragaitis. Tai kitoks tortas ir kitoks sausainis. Su istorija. Nes kai valgai, galvoje atgimsta prisiminimai arba kuriasi ateitis. Try. 


Momofuku sausainiai su kukurūzų dribsniais


Kukurūzų dribsnių traškutis:

  • 120 g kukurūzų dribsnių
  • 25 g pieno miltelių
  • 25 g cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 80 g išlydyto sviesto
Sausainiai:
  • 225 g minkšto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 100 g rudo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės esktrakto
  • 240 g miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 porcija kukurūzų dribsnių traškučio
  • 100 g šokolado lašelių

Kukurūzų dribsnių traškutis:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. 
Įberkite kukurūzų dribsnius į dubenį ir šiek tiek su ranka sutraiškykite. 
Įberkite likusius sausus ingredientus ir sumaišykite. Tada įmaišykite sviestą. 
Paskirstykite mišinį tolygiai kepimo skardoje ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 min., kol traškutis taps tamsiai auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės ir pilnai ataušinkite. 

Sausainiai:

Į virtuvės kombaino indą sudėkite sviestą bei baltą ir rudą cukrų. Plakite porą minučių, kol masė taps kreminės konsistencijos.
Įdėkite  kiaušinį bei vanilės ekstraktą ir plakite vidutiniu greičiu 6 min., kol masė taps šviesi ir kreminė. 
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir persijokite. Įmaišykite į tešlą. Tada atsargiai su mentele įmaišykite kukurūzų dribsnių traškutį ir šokoladą. 
Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi. Su šaukštu (patogiausia naudoti ledų šaukštą) padėkite po šaukštą su kaupu tešlos ant skardos. Palikite pakankamai vietos tarp sausainių, nes kepdami jie plėsis. Uždenkite skardą su kepimo popieriumi ir įdėkite valandai į šaldiklį. 
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištraukite sausainius iš šaldiklio ir pašaukite į orkaitę, kepkite apie 15 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti skardoje (kol karšti, jie gali atrodyti labai minkšti, bet jie taps traškūs kai atauš). Skanaus.

Įkvėpimas: Pastry Workshop




No comments:

Post a Comment