Thursday, October 1, 2015

Obuolių pyragas su virtu kondensuotu pienu






Obuolių pyragas su virtu kondensuotu pienu 



  • 2 stiklinės ir 2 šaukštai miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 225 g sviesto (galima 50/50 taukai/sviestas)
  • 1/2 stiklinės kefyro
  • 1/2 a.š. sodos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 stiklines smulkiai sukapotų obuolių
  • 1 skardine kambario temperatūros virto kondensuoto pieno
  • plakta grietinėlė 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Patepkite sviestu stačiakampę maždaug 33 x 38 cm dydžio, kepimo formą.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską ir cukrų. 
Puode užvirkite vandenį su sviestu, kai užvirs greitai sumaišykite su miltų mišiniu. Tada paeiliui įmaišykite  - kefyrą, sodą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir pabaigoje - obuolius (po kiekvieno įdėto ingrediento viską išmaišykite). Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-30 min. Išimkite ir palikite pastovėti formoje 20 min. Po to išimkite iš formos ir atvėsinkite pyragą. 
Virtą kondensuotą pieną išimkite iš skardinės ir su blenderiu suplakite iki vientisos blizgančios masės (prieš tai galima 10-20 sek. jį pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad būtų lengviau). Kai pyragas atvės, patepkite jį su kondensuotu pienu. Pateikite su plakta grietinėlė. Skanaus

Įkvėpimas: Chef in training 

2 comments:

  1. Kai gražumo pyragėlis! Ir apskritai, visos jūsų tinklaraščio nuotraukos yra fantastiškos ir pavojingai apetitiškos. Negaliu atsigėrėti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aciu labai kad lankotes ir aciu uz komplimentus :) Sis pyragas ne tik grazus bet ir labai gardus:)

      Delete