Sunday, August 6, 2017

Plėšomos bandelės



Jos yra tobulos. Rimtai. Čia yra nemažai bandelių receptų ir aš juos pastoviai naudoju. Todėl kartais sunku įterpti dar vieną ir išbandyti kažką naujo. Bet nuostabūs dalykai tiesiog nutinka. Jie tiesiog ateina pas tave, kaip mažmožiai ir tu juos arba pamatai arba ne. Arba įvertini arba ne. 
Gavau šį receptą emailu. Esu užsisakius naujienas iš tūkstančio ir vieno blogo ir kasdien gaunu kalnus receptų. Ne visada spėju visus ir peržiūrėt. Bet šitą pamačiau bei išsisaugojau ir, kai mažius paprašė bandelių, prisiminiau ir mes jas kartu iškepėm. 
Jos yra labai minkštos, šiek tiek salstelėjusios ir tiesiog tirpsta burnoje. O kas nuostabu - jos tokios ir kitą dieną ir dar kitą :-) Nuostabios.




Plėšomos bandelės


  • 2 stiklinės pieno
  • 25-30 šviežių mielių
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 2 a.š. (nubraukti) druskos
  • 85 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 815 g miltų
  • pora šaukštų išlydyto sviesto  patepimui

Visus ingredientus (apart sviesto, kuris skirtas patepimui) sudėkite į virtuvės kombainą ir užminkykite tešlą. (Thermomiksas  - 6 min. minkymo programa, virtuvės kombainas su minkymo kablio priedu - apie 10 min.). Tešla bus labai elastinga ir šiek tiek lipni. Suformuokite iš jos kamuolį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite su dangčiu ir palikite valandai pakilti. Trumpai perminkykite tešlą ir suformuokite iš jos bulkutes. Aš darau didesnes - po 100-110 g kiekvieną. Sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždenkite su maisto plėvele. Palikite maždaug valandai pakilti. 
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Pašaukite bulkutes ir kepkite apie 20 min. arba kol jos taps tamsiai auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės ir patepkite sviestu. Palikite atvėsti. Skanaus



Įkvėpimas: The stay at home chef

No comments:

Post a Comment