Wednesday, August 2, 2017

5 grūdų čirviniai blynai


Būna taip, kad viskas klostosi tiesiog savaime. Nusipirkau čirvinių blynų keptuvę ir prasidėjo... receptai vos ne patys ant stalo gula. Mano mažius turi vieną atsakymą į klausimą - ką nori vakarienei - blynų ;-), o aš aišku norėčiau, kad jis valgytų košes. :-) būtų gerai dar varškę ir jogurtus...ech. Ana dieną tiesiog atidariau pirmą knygą iš lentynos, ieškant idėjų ir atsiverčiau... na atspėkite kur? ogi prie 5 grūdų blynų :-) tada dam... na bus tau blynai :-) laimėjai, mažiau, pagalvojau :-)  ir buvo ir labai patiko (na taip nustebau net biškį). 


5 grūdų čirviniai blynai



  • 2 stiklinės pieno
  • 4 a.š. šviežių citrinų sulčių
  • 1,25 stiklinės 5 grūdų košės (apie 170 g) + 3 v.š.
  • 3/4 stiklinės (apie 106 g) miltų
  • 1/2 stiklinės rūpių kvietinių miltų (apie 77 g)
  • 2 v.š. rudo cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 3 v.š. aliejaus arba išlydyto ir atvėsinto sviesto
  • 1 a.š.  vanilės ekstrakto
Dubenyje sumaišykite pieną ir citrinų sultis ir palikite pastovėti (apie 10 min.)
Grūdų košę (didesnę dalį) sumalkite su virtuvės kombainų iki miltų. Įdėkite juos į dubenį ir sumaišykite su likusiais 3 v.š. košės, miltais, kepimo milteliais, sodą ir druską. 
Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purumo. 
Dubenyje sumaišykite pieną, vanilės ekstraktą, aliejų ir sausus ingredientus. Atsargiai įmaišykite kiaušinių masę. Tešla gali atrodyti skysta, bet ji greitai sutirštės (kol įkais jūsų keptuvė).
Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę ir iškepkite blynus. Skaniausi karšti :-) Labai skanūs, sveiki ir sotūs. Skanaus

Įkvėpimas: Cook's illustrated cookbook

No comments:

Post a Comment