Sunday, October 29, 2017

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Vieną dieną, grįžęs iš darželio mažius manes paklausė:
-Ar galiu rytoj Tėjai padovanoti mašiną? 
-Kokia mašiną?
-Na tokią mergaitišką mašiną :-)
(paaiškėjo, kad kalba eina apie Playmobil firmos mašiną kemperį. Tai aišku, kad ji "mergaitiška", nes tai super komfortiškas būdas keliauti, o mergaitės mėgsta komfortą, ane?) - :D tai, kad tą mašiną gavai dovanų, mažiau, tai gal šį kartą iškepam tavo damai sausainių? Nepradėkim nuo mašinos :-)

Ir iškepėm, labai skanių sausainių, o specialiai damai sausainį papuošiau gražia šokoladine gėle (nes šokoladas ir gėlės tai juk žanro klasika). Dama, kiek supratau, liko labai patenkinta, mažius irgi. 
Kodėl tai mane graudina? Ar tai kada nors baigsis? Tas vanduo akyse, perštejimas gerklėje, užkimęs balsas...




Sausainiai su šokolado gabaliukais



  • 440 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š. kepimo  miltelių
  • 5 g druskos
  • 1/2 a.š. tirpios kavos
  • 230 g kambario temperatūros  sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 520 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės pastos
  • 250 g juodo šokolado lašelių
Sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, tirpią kavą bei druską ir porą kartų persijokite. 
Sviestą ir cukrų įdėkite į virtuvės kombaino indą ir suplakite iki purumo (naudokite K formos mentelę). Toliau plakant (sumažinkite greitį iki mažo) po vieną įmuškite kiaušinius, gerai suplakant prieš dedant kitą. Įmaišykite vanilę ir miltų mišinį. Maišykite porą minučių kol visi ingredientai gerai susimaišys ir tešla bus vientisa. Įmaišykite šokolado lašelius. 
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Paruoškite porą kepimo skardų, išklokite jas kepimo popieriumi. 
Iš tešlos suformuokite rutuliukus (maždaug 40 g kiekvienas) ir sudėkit ant skardos, palikite tarp jų maždaug 10 cm atstumą. 
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min., kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. Ištraukite ir palikite keletui minučių sausainius ant skardos, tada perkelkite juos ataušti ant grotelių. 
Skanaus.

Įkvėpimas: Heston Blumenthal At Home

2 comments: