Tuesday, July 3, 2018

Rudo cukraus sausainiai

Jei mėgsti sausainius, taip kaip mano šeima, tai šiandien yra ta diena - "Today is the day" :-) nes pasidalinsiu puikiu sausainių receptų šaltiniu. Tadam :-) America's Test Kitchen "The perfect cookie"
Man patinka America's test kitchen, nes jie pateikia atrinktus, patikrintus, pagerintus ir pačius pačiausius receptus savo knygose. Kepimas virsta tikru malonumu :-) Knygoje, beje, yra ne tik sausainių receptai, bet ir brownių, sausainių plokštainių, nekeptų sausainių ir saldumynų.
Šitų rudo cukraus sausainių "paslaptis" - tai sviestas noisette, kuris suteikia riešutų poskonį ir tamsus rudas cukrus, nes jis suteikia sausainiams lengvą karamelės skonį, kuris puikiai dera su vanile. 

Rudo cukraus sausainiai



  • 200 g sviesto noisette (40 C)
  • 302 g miltų
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 300 g (tamsaus) rudo  cukraus + šiek tiek apkočiojimui - 30 g
  • 50 g balto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 trynis
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite porą kepimo skardų su kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską. 
Rudą cukrų sumaišykite su sviestu. Įmaišykite vanilės ekstraktą, kiaušinį ir trynį. Pabaigoje su mentele įmaišykite miltų mišinį. 
Sumaišykite likusį rudą cukrų bet baltą cukrų ir įberkite į lėkštę.
Iš tešlos suformuokite vienodus rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio) ir apvoliokite cukruje. Sudėkite į skardą, palikdami tarp jų pakankamai vietos, nes sausainiai kepdami plėsis. 
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 14 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje. Skanaus. 
P.s. suformuoti rutuliukai (nekepti) gali būti užšaldyti. Tada kepti juos reikėtų 160 C - 25-30 min.

Įkvėpimas: America's test Kitchen "The perfect cookie"





Foto - Avižiniai sausainiai iš tos pačios knygos






2 comments:

  1. Sveiki, o kur to sviesto būtų galima nusipirkti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, nezinau ar galima jo nusipirkti. Bet jo tikrai galima pasigaminti, reikia virti sviesta ant vidutines ugnies kol jis taps gintarines spalvos ir kvepes riesutais.

      Delete