Friday, January 30, 2015

Nuodėmingai skanūs šokoladiniai keksiukai su mėlynėmis.

Norėjau parašyti naudingi ir skanūs šokoladiniai keksiukai (mėlynės juk l a b a i naudingos, taip?), bet gerai pagalvojus palikau taip kaip yra. Juk mėlynės savaime reiškia - "NAUDINGA" bei - "REIKIA VALGYTI". O kai juos paragausite, tai suprasite, kodėl jie nuodėmingi (nuo pirmo kąsnio). Nebent jūs nemėgstate drėgnų, minkštų keksiukų, negalite žiūrėti į mėlynės ir lengvas maskarpone kremas jūsų irgi nežavi. Tada, aišku, jie jums nepatiks :) bet ne bėda, manau jūsų artimieji su mielu noru suvalgys ir jūsų porcija. 





Šokoladiniai keksiukai su mėlynėmis



Keksiukai: 

  • 1,5 stiklinės šaldytų mėlynių
  • 115 g. sviesto
  • 70 g. šokolado
  • 3/4 stiklinės rudo cukraus
  • 1/2 stiklinė kakavos miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 3/4 stiklinės miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 stiklinė grietinėlės

Pastaba: visi ingredientai apart mėlynių turi būti kambario temperatūros. 



Kremas:


  • 125 g. philadelphia sūrio
  • 250 g. grietinėlės


Kremas:

Įdėkite sūrį ir grietinėlę į dubenį ir suplakite su mikseriu iki purios kreminės konsistencijos. 



Keksiukai: 



Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, be ventiliatoriaus. Išklokite popieriniais kepimo įdėklais 12 keksiukų formelių.

Šokoladą sulaužykite mažais gabaliukais  ir sudėkite į dubenėlį. Išlydykite sviestą ir užpilkite juo šokoladą. Palaukite 2 min. ir tada išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite kakavą ir cukrų. Tada įmaišykite  kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Įberkite miltų mišinį į dubenį su tešla ir išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Greitai įmaišykite šaldytas mėlynes. Paskirstykite tešlą tarp keksiukų formelių, pildant ne daugiau 2/3 formelės tūrio. 
Pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. (kol pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas). Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Papuoškite kremu. Skanaus




Įkvėpimas:  R. and M. Mast " Mast Brothers chocolate"

2 comments: