Monday, February 2, 2015

Makaronai su labai aštriu kario padažu






Makaronai su labai aštriu kario padažu




Kario padažas:


  • 1/2 didelio svogūno, nuvalyto ir supjaustyto į kelias dalis
  • 5 skiltelės česnako
  • 3 cm dydžio šviežio imbiero gabaliukas
  • 1/2 didelio obuolio, nuskusto ir supjaustyto gabaliukais
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 a.š. kario prieskonių mišinio
  • 1/4 malto kumino
  • 500 ml. jautienos sultinio
  • 5 v.š. geltonos kario pastos
  • 1/4 stiklinės grietinėlės
  • 20 g. šokolado

Mėsa:

  • 2 naminės dešrelės (žalios, t.y. nevirtos, nevytintos ir nerūkytos)

Makaronai:

  • 1/2 pakelio spaghetti makaronų 

Svogūną, česnaką, imbierą ir obuolį sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki piurė konsistencijos. 
Išlydykite sviestą nedideliame puode ir pakepinkite svogūnų mišinį kol mišinys taps tamsiai auksinės spalvos. Įberkite kario prieskonius, kuminą ir pakepinkite dar porą minučių. Įpilkite sultinį, grietinėlę ir įdėkite kario pastą. Gerai viską išmaišykite ir užvirkite. Virkite ant vidutinės ugnies, kartas nuo karto maišant kol padažas šiek tiek sutirštės. Man tai užtruko apie 10 min.  Įdėkite šokolado gabaliukus ir išlydykite juos padaže. Išjunkite ugnį ir leiskite padažui subręsti ir įgauti skonio (čia jei turite laiko) geriausia palikite padažą pastovėti nakčiai. Jei laiko neturite (kaip aš) tai valgyti galima iš karto.

Įkaitinkite orkaitę iki 220C su grilio funkciją. Supjaustykite dešras gabaliukais ir sudėkite į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę ir iškepkite.

Įdėkite iškeptus dešros gabaliukus į kario padažą, sumaišykite ir pašildykite.

Išvirkite makaronus ir nukoškite. Įpilkite padažą į puodą su makaronais ir sumaišykite. Pateikite kartu su salotomis.
Skanaus


Įkvėpimas: Lady and Pups

No comments:

Post a Comment