Monday, February 9, 2015

Madeleine Mathilda


Madeleine Mathilda



  • 40 g. lazdyno riešutų
  • 125 g. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 125 g. sviesto
  • nutarkuota 1/2 citrinos žievelė
  • 135 g. cukraus pudros
  • 2,5 kiaušinio (125 g.)
  • 75 g. karamelizuotų lazdyno riešutų (susmulkintų)

Karamelizuoti lazdyno riešutai:

  • 100 g. lazdyno riešutų
  • 20 g. vandens
  • 65 g.  cukraus
  • lašiukas vanilės ekstrakto

Karamelizuoti lazdyno riešutai:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C ir pakepinkite riešutus apie 15 min. Išimkite juos iš orkaitės ir įdėkite į švarų virtuvinį rankšluostį, suvyniokite į ryšulėlį ir gerai patrinkite, kad nuimti odelę. Blanširuotus (be odelės) riešutus sukapokite su peiliu. 
Cukrų, vandenį ir vanilės ekstraktą sudėkite į puodą ir pakaitinkite kol cukrus ištirps ir pradės keisti spalvą. Įberkite riešutus ir karamelizuokite juos kol cukrus taps tamsios gintaro spalvos. Išimkite ant kepimo popieriaus lapo, tolygiai paskirstykite ir ataušinkite. Susmulkinkite.

Madeleine:


Įkaitinkite orkaitę iki 170 C ir pakepinkite riešutus apie 15 min. Išimkite juos iš orkaitės ir įdėkite į švarų virtuvinį rankšluostį, suvyniokite į ryšulėlį ir gerai patrinkite kad nusiimti odelę. Blanširuotus (be odelės) riešutus sukapokite su peiliu. 

Išlydikite sviestą, o miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druską ir persijokite. 

Į dubenį įberkite cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinius ir plakite su mikserių apie 5 min. Su plakimo šluotelę įmaišykite miltų mišinį. Įmaitykite sviestą ir sukapotus (smulkiai) riešutus ir karamelizuotus riešutus. Įmaišykite viską iki vientisos tešlos. Uždarykite sandariai dubenį ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą. 
Kitą dieną įkaitinkite orkaitę iki 240 C. ir gerai patepkite sviestų madeleine formelės. Pripildykite formelės tešlą (ne daugiau nei 3/4 formelių turio) ir pašaukite į orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 220 C. ir kepkite 7-8 min. Išimkite iš orakitės ir iškarto išimkite pyragaičius iš formelių bei atvėsinkite ant grotelių. Skanaus


Įkvėpimas: Piere Herme "Pastries" 

No comments:

Post a Comment