Tuesday, February 10, 2015

Mėlynių pyragas su mascarpone sūriu






Mėlynių pyragas su mascarpone sūriu



Trupiniai:


  • 85 g. miltų
  • 55 g. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 55 g. cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1-2 a.š. kokoso pieno

Pyragas:

  • 250 g. miltų
  • 1 a.š. malto cinamono
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 115 g. kambario temperatūros (minkšto) sviesto
  • 115 g. smulkaus rudo cukraus
  • 2 lengvai suplakti kiaušiniai (su šakute, tik tam, kad susijungtų)
  • nutarkuota vienos citrinos žievelė
  • 140 g. grietinės (nelabai tirštos)
  • 250 g. šaldytų mėlynių
  • 250 g. mascarpone sūrio

Trupiniai:

Miltus, cukrų, druską ir sviestą įdėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite kol susiformuos smulkūs trupiniai. Įpilkite kokoso pieną ir malkite toliau kol susiformuos stambūs trupiniai. Įdėkite tešlą į dubenėlį ir įdėkite į šaldytuvą.

Pyragas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C (be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi kvadratinę 23 cm x 23 cm kepimo formą.

Miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišykite ir persijokite.
Sviestą suplakite su cukrumi iki purumo. Palaipsniui (pilant po truputį) įplakite kiaušinius.  Įmaišykite citrinos žievelę ir grietinę. Įmaišykite miltus - maišykite tik kol tešla susijungs, neilgiau. Nepermaišykite. Įberkite šaldytas uogas ir greitai sumaišykite. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir ant viršaus su konditeriniu maišeliu arba šaukšteliu dėkite mascarpone sūrį (tokiais "kliaksais"). Pabarstykite trupiniais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-35 min. kol viršus taps auksinės spalvos, o medinis iešmukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite kepimo inde. Išimkite ir supjaustykite kvadratais arba stačiakampiais. Skanaus


Įkvėpimas: S. Spaull and F. Burrell "Leiths baking bible" 

No comments:

Post a Comment