Moliūgų ir apelsinų keksiukai
- 225 g. miltų
- žiupsnis druskos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. prieskonių mišinio Meduoliams (aš naudoju pačios pasidarytą mišinį)
- 85 g. rudo cukraus
- 85 ml. aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 200 g. moliūgų piure
- vieno apelsino nutarkuota žievelė
- 60 ml. šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 12 šaldytų aviečių
- moliūgų sėklų pabarstymui
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C (be ventiliatoriaus). Įdėkite popierines formeles į keksiukų kepimo formą (man gavosi 12 keksiukų).
Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius dubenyje ir persijokite juos. Įdėkite visus likusius ingredientus, apart aviečių ir moliūgų sėklų, ir sumaišykite iki vientisos masės. Įdėkite tešlą į kepimo formeles, bet stenkitės nepripildyti daugiau nei 3/4 formelės tūrio. Į kiekvieno keksiuko vidurį įspauskite avietę ir pabarstykite sėklomis. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-30 min. Išimkite iš orkaitės ir išimkite iš kepimo formos. Ataušinkite ant grotelių.
Skanaus
Įkvėpimas: S. Spaull and F. Burrell " Leiths Baking Bible"
No comments:
Post a Comment