- 3 mažas arba 2 didelės labai sunokusios (minkštos) kriaušės
- 2-3 v.š. aguonų
- 55 g. rudo cukraus
- 55 g. kambario temperatūros (minkšto) sviesto
Tešla:
- 115 g. sviesto
- 115 g. juodo cukraus
- 170 g. juodo cukraus sirupo (treacle) arba melasos
- 225 g. miltų
- žiupsnis druskos
- 2 a.š. malto imbiero
- 2 kiaušiniai
- 90 ml. pieno
- 1 a.š. sodos
Nulupkite kriaušės, perpjaukite jas per pusę ir išimkite griaužtuką. Jei kriaušės kietos - virkite jas 30 min. cukraus sirupe kol suminkštės. Aš visada stengiuosi nupirkti minkštas kriaušes, kad jų nereikėtų virti.
Sviestą suplakite su cukrumi iki purios, kreminės konsistencijos.
Išklokite kepimo popieriumi apvalią 20 cm diametro kepimo formą su nusegamais šonais arba dugnu.
Įdėkite suplaktą su cukrumi sviestą į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite dugne. Įberkite aguonas į lėkštę ir apvoliokite jose kriaušes. Sudėkite kriaušes į kepimo indą (ant sviesto) pjūviu į apačią.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ( be ventiliatoriaus).
Tešla:
Įdėkite į puodą sviestą, juodą cukrų ir sirupą (arba melasą) ir pakaitinkite kol masė taps vienalytė (tik neužvirkite skysčio). Nuimkite nuo viryklės ir truputį atvėsinkite.
Miltus sumaišykite su imbieru bei druska ir persijokite. Dubenyje atsargiai sumaišykite miltus, kiaušinius ir sviesto mišinį.
Truputį pašildykite pieną ir jį sumaišykite su soda. Įpilkite pieną į tešlą ir viską sumaišykite iki vientisumo.
Įpilkite tešlą į kepimo formą ant kriaušių. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45-55 min. arba kol pagaliukas, įkištas į pyrago vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir pyragą palikite dar 5 min. pastovėti kepimo formoje. Tada atsargiai išverskite viršum į apačią ant lėkštės (kriaušės tada bus viršuje). Truputį atvėsinkite ir pateikite. Galima pateikti su natūraliu jogurtu. Skanaus
Įkvėpimas: S. Spaull and F. Burrell " Leiths Baking Bible"
No comments:
Post a Comment