- 50 ml apelsinų sulčių
- vieno apelsino nutarkuota žievelė
- 120 g. šviežių spanguolių
- 90 g. ištirpinto ir atvėsinto sviesto
- 140 g. cukraus
- 2 kiaušiniai
- 2 vidutinio dydžio bananai - sutrinti bulvių grūstuvėje
- 250 g. miltų
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 50 g. stambiai susmulkintų graikiškų riešutų
Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be ventiliatoriaus). Išklokite stačiakampę kepimo formą kepimo popieriumi (aš naudojau formą, kurios kraštinė buvo 23 cm ilgio).
Dubenyje sumaišykite sviestą, bananus, kiaušinius ir cukrų. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską ir persijokite juos į dubenį su tešla. Viską išmaišykite. Įdėkite spanguoles, riešutus, apelsino žievelę, įpilkite sultis ir atsargiai išmaišykite. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 45-55 min. kol viršus taps tamsiai auksinės spalvos, o medinis iešmukas, įkištas į vidų ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite 15 min. atvėsti kepimo formoje, tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių. Skanaus
Įkvėpimas: S. Spaull and F. Burrell " Leiths baking bible"
No comments:
Post a Comment